Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Τετάρτη κατέστρεψε 4 μακράς εμβέλειας μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, διευκρινίζοντας πως είχαν στόχο αμερικανικό πολεμικό στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία των ΗΠΑ ή του συνασπισμού», διαβεβαίωσε το μικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), μέσω X, και έκανε λόγο για κατάρριψη «σε νόμιμη άμυνα».

Κίνδυνος έλλειψης δεξαμενοπλοίων εάν συνεχιστεί η διαταραχή

Εάν η διαταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες, θα μπορούσε να προκαλέσει έλλειψη στον παγκόσμιο στόλο δεξαμενοπλοίων, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Kuwait Petroleum Corporation (KPC), Shaikh Nawaf al-Sabah.

Μιλώντας προ ημερών στο CNBC, ο al-Sabah ανέφερε ότι «ένα από τα πράγματα για τα οποία νομίζω ότι μπορεί ν’ ανησυχούμε είναι ότι αν αυτό συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες, δεν θα έχουμε ίσως τον διαθέσιμο στόλο των δεξαμενοπλοίων για να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε».

Μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας

Η KPC στέλνει πλέον σημαντικές ποσότητες πετρελαίου μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, αν και δεν έχει εγκαταλείψει πλήρως τη διαδρομή που διασχίζει την Ερυθρά Θάλασσα. «Διατηρούμε έναν στρατηγικό στόλο δεξαμενοπλοίων για τέτοιου είδους λόγους», δήλωσε ο al-Sabah.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να προμηθεύσουμε τους πελάτες μας στις ποσότητες που απαιτούνται εγκαίρως χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω πόσοι άλλοι παραγωγοί έχουν αυτό το στρατηγικό όραμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα