Oλοκληρώθηκε χθες η πώληση της καναδικής μονάδας της HSBC, με την επωνυμία HSBC Bank Canada, στη Royal Bank of Canada (RBC). Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 9,96 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της HSBC η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγνώριση εκτιμώμενου κέρδους 4,9 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2024.

HSBC: Ποια είναι η νέα επικεφαλής προσωπικής τραπεζικής στις ΗΠΑ

Από την πλευρά της η RBC  έχει εξηγήσει ότι η εξαγορά θα ενισχύσει τις εγχώριες δραστηριότητές της καθώς και τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή.

Τα υποκαταστήματα και τα γραφεία της HSBC Canada θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1 Απριλίου ως τοποθεσίες της RBC, ανέφερe η καναδική τράπεζα. «Σε ανακοίνωση της προς τους νέους πελάτες της είπε ότι «ο συνδυασμένος οργανισμός σας θα προσφέρει μια βελτιωμένη τραπεζική εμπειρία και θα δημιουργήσει καλύτερη αξία για τους πελάτες. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στη Royal Bank of Canada και είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε. Συνεχίστε να ελέγχετε το Χρονολόγιο παρακάτω για ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη μετεγκατάσταση.»

Η συγχώνευση είναι η μεγαλύτερη της RBC. Για να υλοποιηθεί έπρεπε να ξεπεράσει  την αντίδραση από περιβαλλοντικές και αντιμονοπωλιακές ομάδες καθώς και από συντηρητικούς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αυξανόμενη συγκέντρωση της βιομηχανίας και την πιθανότητα υψηλότερων τελών για τους καταναλωτές.

Συναλλαγές αυτού του μεγέθους στον τραπεζικό τομέα δεν έχουν πραγματοποιηθεί στον Καναδά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η προσφορά της RBC για την Bank of Montreal  μπλοκαρίστηκε από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή