Πρόστιμο 57,4 εκατ. στερλινών (73 εκατομμύρια δολάρια) επέβαλε η Τράπεζα της Αγγλίας στην HSBC για «σοβαρές αστοχίες» στην προστασία ορισμένων καταθετών πελατών για πολλά χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή (PRA) της BoE είπε ότι η τράπεζα απέτυχε να προσδιορίσει με ακρίβεια τις καταθέσεις που ήταν επιλέξιμες για το Βρετανικό Σχέδιο Αποζημίωσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSCS) – το οποίο προστατεύει τα μετρητά των πελατών έως και 85.000 στερλίνες.

Οι κανόνες απαιτούν από τους δανειστές να διασφαλίζουν ότι τηρούνται κρίσιμες πληροφορίες προκειμένου η FSCS να αποζημιώνει τους πελάτες σε περίπτωση αποτυχίας μιας επιχείρησης.

«Καμπάνες» 20 εκατ. δολ. σε HSBC και BNP Paribas

Αστοχίες

«Οι σοβαρές αστοχίες σε αυτή την υπόθεση βρίσκονται στην καρδιά του στόχου της PRA για την ασφάλεια και την ευρωστία», δήλωσε ο Sam Woods, αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και Διευθύνων Σύμβουλος της PRA.

«Είναι ζωτικής σημασίας όλες οι τράπεζες να συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις μας σχετικά με την ετοιμότητα για εξυγίανση».

Οι αστοχίες αυτές σημειώθηκαν στην HSBC Bank plc μεταξύ 2015 και 2022 και στην HSBC UK Bank plc μεταξύ 2018 και 2021, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Η τράπεζα συνεργάστηκε με την έρευνα και συμφώνησε να επιλύσει το θέμα, πληρώντας έτσι τις προϋποθέσεις για μειώσεις στο πρόστιμό της – το οποίο διαφορετικά θα ήταν 96,5 εκατομμύρια λίρες, πρόσθεσε η δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή