Άνοδο της τάξης του 32% κατέγραψαν τα έσοδα της Κένυας από τον τουρισμό και διαμορφώθηκαν σε 2,7 δισ. δολάρια το 2023  στα υψηλότερα από την έναρξη της πανδημίας.

Οι επισκέπτες στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής αυξήθηκαν κατά 32% σε 1,95 εκατομμύρια το 2023, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Τουρισμού της κυβέρνησης. Οι αφίξεις προβλέπεται να φτάσουν τα 2,38 εκατομμύρια φέτος.

Γερμανία: Ούριος άνεμος για την αμυντική βιομηχανία;

Οι πέντε κορυφαίες αγορές για την Κένυα ήταν οι ΗΠΑ, η Ουγκάντα, η Τανζανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία. Ο κύριος λόγος για ταξίδια στη χώρα ήταν για διακοπές στο 45%, ακολουθούμενοι από τις επισκέψεις σε οικογένεια και συγγενείς με 24% και συναντήσεις και συνέδρια στο 24%. Αν και περισσότεροι άνθρωποι επισκέφθηκαν το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ξόδεψαν λιγότερα κατά μέσο όρο κατά τις επισκέψεις τους, εν μέρει λόγω της υποτίμησης του σελίνι Κένυας έναντι των κύριων νομισμάτων κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την έκθεση.

«Η χώρα θα είναι σε θέση να επιτύχει το κυβερνητικό όραμα της προσέλκυσης 5 εκατομμυρίων τουριστών μέχρι το 2028», ανέφερε σε έκθεσή της η υπηρεσία.

Τα έσοδα και ο αριθμός των επισκεπτών υπολείπονταν του στόχου της κυβέρνησης για 425,4 δισεκατομμύρια σελίνια και 2,35 εκατομμύρια αφίξεις. Ο τουρισμός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παράγοντας κερδών σε ξένο συνάλλαγμα της Κένυας μετά τα εμβάσματα και τις αγροτικές εξαγωγές. Η Κένυα, γνωστή για τα εμβληματικά σαφάρι με ζώα από αγριολούλουδα μέχρι ελέφαντες και λιοντάρια, καθώς και παραλίες με άμμο στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού, θέλει να προωθήσει άλλα αξιοθέατα, όπως η κουζίνα και τα σπορ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή