Στην εξαγορά του 60% του της εμπορικής μονάδας της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Dalian Wanda προχώρησε γκρουπ επενδυτών με επικεφαλής την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών PAG. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 8,3 δισ. δολάρια.

Στο γκρουπ των επενδυτών μετέχουν CITIC Capital, η Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι, η Mubadala Investment Company και η Ares Management Corporation και άλλες εταιρείες.

ΗΠA: «Μαύρη λίστα» κινεζικών εταιρειών τσιπ που θα αποκλειστούν από την αμερικανική τεχνολογία

Η συμφωνία προβλέπει η Dalian Wanda να διατηρήσει το 40% της Newland Commercial Management, της εταιρείας χαρτοφυλακίου της Zhuhai Wanda Commercial Management Group Co, όπως αναφέρει η δήλωση.

«Επιλέγουμε επενδύσεις με κριτήριο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το  πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης που έχει δημιουργήσει η Newland και πιστεύουμε ότι αυτά τα πλεονεκτήματα θα δημιουργήσουν σταθερές και αυξανόμενες ταμειακές ροές στους επενδυτές» δήλωσε ο David Wong, συνεργάτης και συνεπικεφαλής του private equity στην PAG.

Η Newland διαχειρίζεται 496 μεγάλα εμπορικά κέντρα σε ολόκληρη την Κίνα.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η PAG και η Dalian Wanda Commercial Management Group ανακοίνωσαν από κοινού την υπογραφή ενός επενδυτικού πλαισίου για την αναδιάρθρωση της Zhuhai Wanda Commercial Management. Η συμφωνία που υπογράφηκε το Σάββατο υλοποιεί αυτή τη συμφωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη
Διεθνή |

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη

Δεδομένης της «πολύ υψηλής αβεβαιότητας», υποστήριξε ότι «θα πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο για να δούμε τι συμβαίνει», είπε το μέλος ου εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ