Ο CEO της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ αρέσει πολύ στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ζάκερμπεργκ: Πώς επιχειρεί να «κλέψει» ταλέντα από την Google

Ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε την Τρίτη την «ανταλλαγή φανέλας» του με τον Χουάνγκ, ποστάροντας μια φωτογραφία από τη στιγμή που αντάλλαξε το καφέ σακάκι του με το εμβληματικό μαύρο δερμάτινο μπουφάν του Χουάνγκ.

Προφανώς δεν ήξεραν όλοι με ποιον ποζάρει το αφεντικό της Meta και ένα άτομο τόλμησε να μπει στην ενότητα σχολίων και να ρωτήσει τον Ζάκερμπεργκ ποιος ήταν ο Χουάνγκ.

Ο Ζάκερμπεργκ δεν απάντησε ευθέως, αλλά έγραψε περιπαικτικά στο σχόλιο στο Instagram την Τρίτη: «Είναι σαν την Τέιλορ Σουίφτ, αλλά για την τεχνολογία»,.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χουάνγκ παρομοιάζεται με μια εκδοχή της Σουίφτ στον κόσμο της τεχνολογίας, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Χουάνγκ αναγνώρισε τις συγκρίσεις όταν αστειεύτηκε ότι έπρεπε να παρουσιάσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα σαν της Σουίφτ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τεχνολογίας GPU της Nvidia στις 18 Μαρτίου.

«Καθώς προσομοίωνα πώς θα εξελισσόταν αυτή η βασική ομιλία, κάποιος είπε ότι μια άλλη ερμηνεύτρια έκανε ολόκληρη την ερμηνεία της σε κυλιόμενο διάδρομο, ώστε να είναι σε φόρμα να την εκφέρει με πλήρη ενέργεια», είπε ο Χουάνγκ, αναφερόμενος στο εξαντλητικό πρόγραμμα προπόνησης της Σουίφτ για την περιοδεία της Eras που έσπασε όλα τα ρεκόρ.

«Δεν το έκανα. Αν «καταρρεύσω» μετά από περίπου 10 λεπτά, ξέρετε τι συνέβη», συνέχισε.

Το όραμα Ζάκερμπεργκ για Meta

Ωστόσο, για τον Ζάκερμπεργκ, το να κολακεύει τον Χουάνγκ δεν είναι μόνο η συμπεριφορά ενός  φαν σε στυλ Swiftie. Η δουλειά του Χουάνγκ στη Nvidia είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της Meta, δεδομένων των αδιαφιλονίκητων φιλοδοξιών του Ζάκερμπεργκ να γίνει η Meta κορυφαίος παίκτης στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ως μέρος αυτού του στόχου, ο Ζάκερμπεργκ έχει δημιουργήσει ένα απόθεμα τσιπ της Nvidia, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη μοντέλων AI.

Ο Ζάκερμπεργκ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο The Verge τον Ιανουάριο ότι η Meta θα κατέχει περισσότερες από 340.000 μονάδες Nvidia H100 GPU μέχρι το τέλος του 2024.

«Έχουμε δημιουργήσει την ικανότητα να το κάνουμε αυτό σε μια κλίμακα που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη εταιρεία. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην το εκτιμήσουν αυτό», είπε ο Ζάκερμπεργκ στο Verge.

Ο αδυσώπητος αγώνας για την κυριαρχία της τεχνητής νοημοσύνης από εταιρείες όπως η Meta έχει τοποθετήσει επίσης τη Nvidia τoυ Χουάνγκ σε αξιοζήλευτη θέση.

Τον περασμένο μήνα, η αποτίμηση της Nvidia έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την Amazon και την Alphabet. Η αξία της Nvidia ανταγωνίζεται πλέον και ολόκληρο το κινεζικό χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης