Η OpenAI άλλαξε τη δομή διοίκησης του ταμείου επενδύσεων που υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Σαμ Άλτμαν δεν κατέχει πλέον ούτε ελέγχει το fund, σύμφωνα με κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η αλλαγή, που τεκμηριώθηκε σε κατάθεση της 29ης Μαρτίου, ήρθε αφότου η ιδιοκτησία του OpenAI Startup Fund από τον Άλτμαν προκάλεσε ανησυχίες για την ασυνήθιστη δομή του: ενώ δραστηριοποιείται στην αγορά σαν ένας βραχίονας επιχειρηματικής δραστηριότητας, το αμοιβαίο κεφάλαιο συγκεντρώθηκε από τον Άλτμαν με πηγές προερχόμενες από εξωτερικούς εταίρους και έπαιρνε ο ίδιος επενδυτικές αποφάσεις.

Ο Σαμ Άλτμαν επανέρχεται στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI

Η OpenAI δήλωσε ότι ο Άλτμαν δεν είχε οικονομικό συμφέρον στο ταμείο παρά την ιδιοκτησία του.

Η ιστοσελίδα Axios αποκάλυψε τη συγκεκριμένη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ταμείου. Σε σχετική δήλωσή του, εκπρόσωπος της OpenAI είπε ότι η αρχική δομή γενικού εταίρου του αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν μια προσωρινή ρύθμιση και «αυτή η αλλαγή παρέχει περαιτέρω σαφήνεια».

Το Startup Fund της OpenAI διαχειρίζεται επενδύσεις 175 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν από συνεργάτες της OpenAI όπως η Microsoft, αν και η ίδια η OpenAI δεν λειτουργεί σαν επενδυτής.

Ο έλεγχος του ταμείου έχει μεταφερθεί στον Ίαν Χάθαγουεϊ, συνεργάτη από το 2021, σύμφωνα με την κατάθεση. Επιπλέον, ο Άλτμαν δεν θα είναι πλέον ομόρρυθμος εταίρος στο ταμείο. Η OpenAI δήλωσε ότι ο Χάθαγουεϊ έχει επιβλέψει το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ταμείου και ηγήθηκε επενδύσεων σε εταιρείες όπως η Harvey, η Cursor και η Ambience Healthcare.

Ο Άλτμαν, πρώην πρόεδρος στον επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων Y Combinator, έχει στο παρελθόν δοκιμάσει την… τύχη του σε επενδυτικά αντικείμενα εκτός OpenAI, από την startup κρυπτονομισμάτων Worldcoin έως την εταιρεία έρευνας σύντηξης Helion Energy, καθώς και σε δραστηριότητες συγκέντρωσης κεφαλαίων στη Μέση Ανατολή.

Η OpenAI δήλωσε τέλος ότι μια ανεξάρτητη έρευνα, μετά τη δραματική απομάκρυνση του Άλτμαν από την εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έκανε λάθος όσον αφορά την ασφάλεια των προϊόντων ή τα οικονομικά της OpenAI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης