Με την μετοχή της Xiaomi να σημειώνει άλμα σχεδόν 15%, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν επίσης τα οικονομικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.

Ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 2,15% καθώς οι traders επέστρεψαν από ένα «μακρύ» Σαββατοκύριακο, με τις μετοχές της Xiaomi να σημειώνουν άλμα σχεδόν 15% αφού η εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό της όχημα.

Από την άλλη όμως, ο κινεζικός δείκτης CSI 300 έκλεισε κατά 0,25% χαμηλότερα. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,14% στις 7.886, υποχωρώντας από τα νέα υψηλά όλων των εποχών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,12%, αλλά ο Kosdaq υποχώρησε 2,24% μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στη χώρα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέκαμψε ελαφρώς και κέρδισε 0,1%, ενώ ο Topix ευρείας βάσης υποχώρησε 0,29%.

Στο μεταξύ, η Country Garden Holdings δήλωσε σήμερα ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θα ανασταλεί, καθώς η ανακοίνωση για τα αποτελέσματά της για το 2023 θα καθυστερήσει. Οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ εταιρείας έχουν υποχωρήσει σχεδόν 38% μέχρι στιγμής φέτος.

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Αυστραλίας τον Μάρτιο συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα της Judo Bank. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της χώρας υποχώρησε στο 47,3, από το 47,8 του Φεβρουαρίου, και συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Επίσης, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας παρέμεινε σταθερός στο 3,1% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1%, με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τις προσδοκίες του Φεβρουαρίου 0,5% και του Reuters για άνοδο 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες