Ανοδικά έκλεισαν οι αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας σήμερα, σε μια συνεδρίαση χαμηλού συναλλακτικού ενδιαφέροντος, καθώς οι περισσότερες αγορές στην περιοχή παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας, όπως και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,5% και έκλεισε στις 40.369,44 μονάδες, μετά από πτώση περίπου 1,5% την προηγούμενη συνεδρίαση. Ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,65% για να κλείσει στις 2.768,62 μονάδες μετά από πτώση 1,7% την Πέμπτη.

Ο κινεζικός δείκτης CSI 300 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,47% στις 3.537,48 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε σχεδόν σταθεροποιητικά στις 2.746,63 μονάδες, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,5% στις 905,5 μονάδες.

Το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Ινδία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ήταν μεταξύ των μεγάλων αγορών Ασίας-Ειρηνικού που ήταν κλειστές για τις διακοπές της Μεγάλης Παρασκευής.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της κρατικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων China Vanke υποχώρησαν 2,3%, αφού η εταιρεία ανέφερε πτώση στα κέρδη και τα έσοδα ολόκληρου του έτους. Η εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη 12,16 δισ. γιουάν (1,69 δισ. δολάρια), μειωμένα κατά 46,4% από πέρυσι.

Στα μάκρο της ημέρας, ο συνολικός δείκτης τιμών καταναλωτή για το Τόκιο αυξήθηκε κατά 2,6% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο πληθωρισμός στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας παρέμεινε πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας του 2%.

Ο δομικός ΔΤΚ του Τόκιο, ο οποίος εξαιρεί τα φρέσκα τρόφιμα, αλλά περιλαμβάνει προϊόντα πετρελαίου, αυξήθηκε 2,4% σε ετήσια βάση, σε συμφωνία με την άνοδο που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις της Νότιας Κορέας μειώθηκαν τον Φεβρουάριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 3,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 1% τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής όμως του Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 3,1% σε εποχικά προσαρμοσμένη μηνιαία βάση, την ταχύτερη άνοδο από τον Αύγουστο. Ο δείκτης είχε πτώση 1,5% τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές