Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Κίνας, αφομοιώνοντας το πλήθος των στοιχείων που έδειξαν βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι αγορές της Ιαπωνίας υποχώρησαν, καθώς προβλημάτισαν οι δείκτες της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, ο δείκτης CSI 300 της Κίνας κέρδισε περίπου 1,5%, ενώ ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,4% για να κλείσει στις 39.803,09, πολύ κάτω από το όριο των 40.000 μονάδων. Ο ευρείας βάσης Topix έχασε 1,71% στις 2.721,22 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,04% στις 2.747,86 μονάδες και ο Kosdaq κέρδισε 0,77% για να κλείσει στις 912,45 μονάδες.

Κλειστές ήταν οι αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ για τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Όμιλος Rakuten επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Οι μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας έκαναν άλμα 4%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 μηνών, σύμφωνα με την έρευνα της Caixin Global Manufacturing για τον Μάρτιο. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της χώρας σκαρφάλωσε στο 51,1, ξεπερνώντας το 51 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και υψηλότερα από το 50,8 που ανακοινώθηκε στα επίσημα στοιχεία.

Επίσης, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Νότιας Κορέας διολίσθησε σε έδαφος συρρίκνωσης τον Μάρτιο, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες επέκτασης. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της χώρας έφτασε στο 49,8, από 50,7 τον Φεβρουάριο.

Την ίδια ώρα, η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο. Ο δείκτης S&P Global της au Jibun Bank υποχώρησε στο 48,2 τον περασμένο μήνα.

Άλλωστε, και η επιχειρηματική αισιοδοξία μεταξύ των μεγάλων Ιάπωνων κατασκευαστών υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας, με το εύρος τιμών να διαμορφώνεται στο +11 έναντι +12 στην τελευταία έρευνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μέτρηση +10 για τους μεγάλους κατασκευαστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]