Ο Άγιαξ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθύνοντα σύμβουλο Alex Kroes και δήλωσε ότι σχεδιάζει να τον απολύσει μετά από «ισχυρές ενδείξεις» εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών. Ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι ο Kroes, ο οποίος ήταν επίσης πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ajax, αγόρασε πάνω από 17.000 μετοχές του συλλόγου μια εβδομάδα πριν ανακοινωθεί ο διορισμός του στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με το Business Insider.

Μίλαν: Το hedge fund Elliott και η σκληρή νομική διαμάχη για την ιταλική ομάδα

«Οι ενέργειες τoυ Kroes δεν είναι σύμφωνες με αυτό που αντιπροσωπεύει ο Άγιαξ», δήλωσε ο Michael van Praag, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του συλλόγου, σε δήλωσή του την Τρίτη. «Η χρονική στιγμή της αγοράς μετοχών του δείχνει εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών. Μια τέτοια παραβίαση του νόμου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από μια εισηγμένη εταιρεία, ειδικά όταν αφορά τον CEO».

Βάζει… γκολ στα σκάνδαλα

Ο Άγιαξ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος στην ολλανδική Eredivisie κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης σεζόν για τον σύλλογο, αντιμετωπίζει διοικητικά σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια. Τον Σεπτέμβριο, ο Άγιαξ απέλυσε τον διευθυντή ποδοσφαιρικών υποθέσεων Σβεν Μισλιντάτ λόγω «απογοητευτικών» εμφανίσεων, λίγο μετά από έρευνα για φερόμενη σύγκρουση συμφερόντων που προέκυψε από τη μεταγραφή ενός αμυντικού. Η Mislintat ήταν διάδοχος του επί χρόνια σκηνοθέτη Marc Overmars, ο οποίος έπρεπε να παραιτηθεί το 2022 μετά από αναφορές για ακατάλληλα μηνύματα που εστάλησαν σε αρκετές γυναίκες μέλη του προσωπικού.

Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά περίπου 9% από τη στιγμή που ο Kroes φέρεται να αγόρασε μετοχές πέρυσι. Οι μετοχές του Ajax διαπραγματεύονταν περίπου στα 10,3 ευρώ (11 δολάρια) την Τρίτη, αντιστρέφοντας μια προηγούμενη πτώση. Ο ολλανδικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS ανέφερε ότι ο Kroes δεν αποδέχθηκε την απόφαση του Ajax να τον θέσει σε διαθεσιμότητα και θα ζητήσει ανεξάρτητη γνώμη από τη ρυθμιστική αρχή της αγοράς, γνωστή ως Ολλανδική Αρχή για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές.

«Πιστεύω ότι ακτινοβολείτε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους σας μετόχους και ενδιαφερόμενους όταν αγοράζετε μετοχές και, ως εκ τούτου, διατρέχετε και οι ίδιοι οικονομικούς κινδύνους», δήλωσε ο Kroes, σύμφωνα με τη NOS. «Όσο κι αν είμαι πεπεισμένος για τις καλές μου προθέσεις, τώρα καταλαβαίνω, μετά από διαβούλευση με τον δικηγόρο μου, ότι δεν πήρα την πιο λογική απόφαση», είπε.

Άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αναλάβουν τα καθήκοντα του Kroes, σύμφωνα με τη δήλωση. Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει σύντομα έκτακτη γενική συνέλευση για τους μετόχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι