Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να βρουν τις στηρίξεις τους μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, ότι θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερο σαφή στοιχεία για να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,15% στις 7.948 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,04% στις 18.361 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,01% στις 8.152 μονάδες.

Οι ευρωαγορές αναμένουν σήμερα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ώρα που πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε χτες ότι η Fed χρειάζεται να αισθανθεί «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» ότι οι πληθωριστικές πιέσεις χαλαρώνουν προτού μειώσει τα επιτόκια.

«Τα πρόσφατα στοιχεία τόσο για την αύξηση της απασχόλησης όσο και για τον πληθωρισμό είναι υψηλότερα από τις αναμενόμενα» είπε στην ομιλία του στο Stanford Graduate School of Business. «Τα πρόσφατα στοιχεία δεν αλλάζουν, ωστόσο, ουσιωδώς τη συνολική εικόνα, η οποία συνεχίζει να είναι αυτή της σταθερής ανάπτυξης, της ισχυρής αλλά επανεξισορροπημένης αγοράς εργασίας και του πληθωρισμού που κινείται προς το 2% σε μια ενίοτε ανώμαλη πορεία».

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένει η άνοδος του πετρελαίου, καθώς το σενάριο της επιδείνωσης των γεωπολιτικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή ενισχύει τους φόβους για περισσότερες πιθανές διαταραχές του εφοδιασμού. Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι τους (ΟΠΕΚ+) ψήφισαν επίσης να διατηρήσουν το τρέχον εύρος των περικοπών παραγωγής του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Τετάρτης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 89,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate αυξήθηκαν 0,3% στα 84,90 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές