Μικρή αποκλιμάκωση καταγράφει η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αναφοράς, καθώς οι επενδυτές παρακολούθησαν στενά τις ομιλίες πολλών αξιωματούχων της Federal Reserve ενώ αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις πλην γεωργικού τομέα τον Μάρτιο.

Η απόδοση του υποχώρησε κατά περισσότερες από δύο μονάδες βάσης στο 4,329%, αφού άγγιξε για λίγο το 4,429% την Τετάρτη, ένα νέο υψηλό για το έτος.Η απόδοση του 2ετούς διαπραγματεύθηκε οριακά χαμηλότερα στο 4,672%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Στήριγμα από τον FTSE 100 – Άλμα για τη Volvo

Την Πέμπτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Ιανουαρίου. Πρόσθετα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου έδειξαν αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στα 68,9 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας ελαφρώς την εκτίμηση του Dow Jones.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ μιλώντας την Τετάρτη τόνισε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αξιολογήσουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής την τρέχουσα κατάσταση του πληθωρισμού, αφήνοντας αβέβαιο το χρονοδιάγραμμα πιθανών μειώσεων των επιτοκίων.

«Σχετικά με τον πληθωρισμό, είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν οι πρόσφατες μετρήσεις αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο από ένα απλό χτύπημα», είπε ο Πάουελ στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Αρκετές ομιλίες της Fed είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη. Ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ, ο Πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν και ο Πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, είναι μερικοί από τους αξιωματούχους που θα παρατηρήσουν τις προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ.

Η κεντρική τράπεζα τον Μάρτιο διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, όπως αναμενόταν,με το βασικό επιτόκιο δανεισμού της μίας ημέρας να παραμένει στο 5,25%-5,5%. Η Fed σηματοδότησε επίσης ότι εξακολουθεί να αναμένει τρεις μειώσεις έως το τέλος του 2024. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των επιτοκίων, αν και είναι ευμετάβλητα, εξακολουθούν να προβλέπουν μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας του Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές