Να βγάλουν την αντίδραση που άφησαν στη μέση χτες προσπαθούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αν και τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας ήταν πολύ καλύτερα του αναμενομένου, που πιθανόν μπορεί να επηρεάσουν τη Federal Reserve στην απόφαση για την πρώτη μείωση των επιτοκίων.

Χρυσός: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με «καύσιμο» και τις δηλώσεις Πάουελ

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,68% στις 39.391 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,78% στις 5.252 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,95% στις 16.431 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Levi Strauss ενισχύεται κατά 8% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες του πρώτου τριμήνου στις κορυφαίες και κάτω γραμμές και αύξησε την καθοδήγηση για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος. Κέρδη σχεδόν 5% σημειώνει και η Wayfair, μετά από αναβάθμιση της από την Evercore ISI.

Οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος έφτασε στα 68,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, ελαφρώς υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών του Dow Jones.

Οι φόβοι των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επομένως εξακολουθούν να επηρεάζουν την Wall Street.

Η παρέμβαση του Πάουελ

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα χρειαστούν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται προς την γραμμή του 2% πριν μπορέσουν να μειωθούν τα επιτόκια. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, ο οποίος είπε επίσης στο CNBC ότι πιστεύει ότι μια περικοπή είναι μόνο ένα σχέδιο επί χάρτου αυτή τη στιγμή.

Μετά από αυτά, η Wall Street έχει προσαρμόσει τις προσδοκίες της για μειώσεις επιτοκίων. Τα στοιχεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν τώρα 58,5% πιθανότητα περικοπής στη συνεδρίαση της τράπεζας τον Ιούνιο, από περίπου 70% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Υπάρχει μεγάλη βραχυπρόθεσμη αστάθεια και νευρικότητα στην αγορά», σχολίασε ο Larry Tentarelli, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για την Blue Chip Daily Trend Report. «Δεν νομίζω ότι η Fed έχει πραγματικά κανένα λόγο να μειώσει τα επιτόκια. Η οικονομία είναι τόσο ισχυρή και ακόμα δεν έχουμε νικήσει τον πληθωρισμό».

Πιστεύει επίσης ότι η αγορά μετοχών δείχνει σημάδια «ανοδικής εναλλαγής» ή διαφοροποίησης της ανάπτυξης πέρα από τα ονόματα τεχνολογίας megacap που έχουν τροφοδοτήσει το ράλι της αγοράς από το περασμένο φθινόπωρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street