Όχι μόνο έχασε τον ανοδικό του βηματισμό, αλλά πλέον παλεύει και με τους πωλητές το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έδειχνε από την έναρξη της συνεδρίασης ότι λείπει η εμπιστοσύνη που χρειαζόταν για να εκδηλώσει την αντίδραση που έπρεπε.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,27% στις 1.379,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 51 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.320,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,35% στις 1.159,60 μονάδες.

Επιβεβαιώνεται η επιδείνωση του κλίματος

Μόλις λίγες ώρες κράτησε η αντίδραση στο ΧΑ σήμερα, με τους πωλητές να έχουν πάρει και πάλι τα ηνία της αγοράς και να πιέζουν συγκεκριμένους τίτλους, όπως η Motor Oil και η Εθνική. Και αν δεν καταφέρει να απορροφήσει την προσφορά, η απώλεια της πρώτης στήριξης των 1.380 – 1.385 μονάδων θα επιβεβαιωθεί, ανοίγοντας το δρόμο για τις 1.360 μονάδες.

Έτσι, η πέμπτη δοκιμασία μέσα σε δύο μήνες της στήριξης φαίνεται να είναι η “φαρμακερή”, αν και το κλείσιμο της εβδομάδας, αύριο, θα κρίνει πολλά. Η εικόνα στις μετοχές όμως δεν είναι καλύτερη, διότι πολλά δεικτοβαρή χαρτιά αφέθηκαν, με την επόμενη στάση να είναι στις 1262-4 μονάδες, ενώ υπάρχουν σοβαρές αντιστάσεις στις 1420 μονάδες.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγοραστές έχουν τη ρευστότητα και είναι πρόθυμοι να απορροφήσουν την προσφορά με την ελληνική αγορά να έχει γίνει στόχος από πολλά funds του εξωτερικού. Το ζητούμενο είναι να ενεργοποιηθούν, ώστε να μην χάσει τη δυναμική της η αγορά, ενεργοποιώντας stop loss σε τοποθετημένα χαρτοφυλάκια.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo, η Motor Oil, η Quest και η Εθνική δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Eurobank και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, Autohellas, ΔΕΗ, Σαράντης και Aegean κερδίζουν πάνω από 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Λάμδα, Alpha Bank, Cenergy, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών