Αντίδραση προσπαθεί να βγάλει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και με μικρό τζίρο, έχει τους περισσότερους τίτλους σε θετικά εδάφη, επιχειρώντας να απομακρυνθεί για ακόμη μία φορά από τις στηρίξεις του και να ανακτήσει τις 1.390 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,59% στις 1.391,79 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.352,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,94% στις 1.174,69 μονάδες.

Αναζητείται πειστική αντίδραση

Μετά από ένα δύσκολο διήμερο, η αγορά δείχνει να κάνει την αντίδραση που ζητείτο από τους long, αλλά χωρίς να δίνει το μήνυμα ότι έχει αφήσει πίσω της τις διορθωτικές κινήσεις. Άλλωστε, και μόνο οι συναλλαγές, οι οποίες χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά της ώρας να φτάσουν το 1 εκατ. τεμάχια, αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στη Λ. Αθηνών.

Βέβαια, σε μια ανοδική αγορά, η οποία μεσο-μακροπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει την εικόνα της, οι διορθώσεις συνήθως έρχονται βίαια και γρήγορα και οι άνοδοι είναι πιο αργές και επιφυλακτικές στην αρχή. Ένα μοτίβο που ακολουθεί η αγορά τουλάχιστον από τον Οκτώβριο σε σταθερή βάση, προσθέτοντας συνεχώς μονάδες στη μεγάλη εικόνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ή και αλλαγών στις θέσεις τους.

Σε πιο στενή εικόνα όμως, το γεγονός ότι έχει δοκιμαστεί τέσσερις φορές η ζώνη στήριξης των 1380-1385 μονάδων, αποτυπώνει και την ανάγκη της αγοράς να βρει νέα καύσιμα προκειμένου να ενεργοποιήσει τους αγοραστές και να κάνει τη διαφυγή που χρειάζεται. Αυτά θα βρεθούν όταν οι κατά καιρούς διορθώσεις ενισχύσουν τη ρευστότητα, ή υπάρχουν νέα από το μέτωπο των εισηγμένων που θα ενισχύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη. Και οι δύο συνθήκες κατά καιρούς πληρώνονται.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, της ανόδου ηγούνται οι Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο, οι οποίες κερδίζουν πάνω από 1%, ενώ κοντά στο +1% κινούνται οι ΔΕΗ, Σαράντης, Eurobank, Aegean, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Εθνική, Λάμδα, ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil και Coca Cola, ενώ ήπια πτωτικά οι Cenergy και ΕΥΔΑΠ. Η Autohellas χάνει 1,52%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών