Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) εκτιμά ότι η συμφωνία μπορεί «να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού» στη χώρα.

Σε «εις βάθος έρευνα» προχωρά η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της Vodafone και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας Three της CK Hutchison, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.com.

Vodafone: Πώληση δραστηριοτήτων στην Ιταλία – Στα 8 δισ. ευρώ το τίμημα

Και αυτό γιατί η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε πως η συμφωνία μπορεί «να αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στα τέλη Μαρτίου, η CMA έδωσε τη Vodafone και CK Hutchison πέντε εργάσιμες ημέρες για να προτείνουν «ουσιώδεις λύσεις» σχετικά με τις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής. Διαφορετικά θα άρχιζε μια εις βάθος έρευνα, όπως και τελικά έγινε, με την αρχή να έχει προθεσμία έως τις 18 Σεπτεμβρίου για να ολοκληρώσει την έρευνα «φάσης 2».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της CMA η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών και μείωση της ποιότητας, επηρεάζοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, υποστήριξε ότι η συναλλαγή θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι λεγόμενοι φορείς εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι βασίζονται στην υποδομή της Vodafone και της Three, να μην μπορούν να διαπραγματευτούν καλές συμφωνίες για τους δικούς τους χρήστες.

Η διαδικασία της ρυθμιστικής αρχής εξαρτάται από την απόφαση για το εάν η συμφωνία θα οδηγήσει σε «ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού» (SLC) στην αγορά. Η CMA μπορεί να απορρίψει τη συναλλαγή ελλείψει SLC ή να ζητήσει διορθωτικά μέτρα από τις εταιρείες για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της.

Όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, η συναλλαγή της Vodafone και της CK Hutchison θα συγχωνεύσει τις επιχειρήσεις των δύο εμπορικών σημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας στη Vodafone μερίδιο ελέγχου 51% και στην CK Hutchison ένα μειοψηφικό πακέτο.

Ο συνδυασμός των επιχειρήσεων της Vodafone στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Three UK θα μειώσει τον αριθμό των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη χώρα σε μόλις τρεις, μετά τη σημαντική ενοποίηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια.

Η Vodafone και η Three ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι η έρευνα ήταν «ένα αναμενόμενο επόμενο βήμα» και «συμβαδίζει με το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση» που οι δύο εταιρείες έθεσαν από την αρχή. Υποστήριξαν επίσης ότι η συναλλαγή θα οδηγήσει σε ισχυρότερο ανταγωνισμό στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και θα δώσει στους πελάτες και τις επιχειρήσεις μια σταδιακή αλλαγή στην ποιότητα, την ταχύτητα και την κάλυψη του δικτύου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ