Σύσταση «αύξησης θέσεων» («overweight») με νέα αυξημένη τιμή στόχο στα 11 ευρώ (από 8 ευρώ προηγουμένως) εξέδωσε για την μετοχή της Cenergy Holdings η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ (αναλυτές Φανή Τζιουκαλιά και Αλέξανδρος Μπουλουγούρης, CFA).

Cenergy Holdings: Τα 21 έργα σε καλώδια και σωλήνες χάλυβα που οδηγούν σε νέες επιδόσεις ρεκόρ

Η χρηματιστηριακή αναμένει μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή άνω του 30% για την περίοδο 2023-2026  με  την απόδοση επί των επενδεδυμένων κεφαλαίων να ξεπερνά το 20% έως το 2026.  Στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων με δείκτη  αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EV/EBITDA) στις  7,3 φορές για το 2024, διαπραγματεύεται, όπως εκτιμά, σε ελκυστικά επίπεδα με  discount περίπου 25% έναντι ομοειδών εταιρειών και με έκπτωση άνω του 40% σε όρους πολλαπλασιαστή κερδών (P/E) εν όψει μάλιστα των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που θα υπάρξουν και με την ασφάλεια του υψηλό ανεκτέλεστου που φτάνει τα 3 δισ. ευρώ. Με βάση την αποτίμηση της μετοχής με την μέθοδο  DCF (80% βαρύτητα) και τη σχετική αποτίμηση (20% βαρύτητα) «βλέπει» ανοδικό περιθώριο  53%.

Προς προσαρμοσμένα EBITDA ύψους έως και 250 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία καθοδηγεί τώρα για προσαρμοσμένα EBITDA για το 2024 από 230 έως 250 εκατ. ευρώ λόγω της ισχυρής αύξησης των παραγγελιών, με την εκτίμηση της Euroxx να βρίσκεται στο πάνω εύρος (247 εκατ. ευρώ) αναμένοντας  περαιτέρω ισχυροποίηση της ανάπτυξης το 2025 (+14% στα κέρδη EBITDA) με την ολοκλήρωση των σχεδίων επέκτασης της δυναμικότητας υποβρυχίων καλωδίων για ανεμογεννήτριες και διακρατικές συνδέσεις στη μονάδα της Κορινθίας.

Η Cenergy είναι παραγωγός καλωδίων για υπεράκτιες αιολικές και ηλεκτρικές διασυνδέσεις και είναι επίσης ένας παγκόσμιος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για χερσαία και υπεράκτια ενεργειακά έργα. Συνεχίζουμε να βλέπουμε την εταιρεία ως ένα « long term play» στο θέμα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, με ελκυστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλούς δείκτες ROIC και ένα ασφαλές ανεκτέλεστο υπόλοιπο που εξασφαλίζει ισχυρή ορατότητα για την εκτέλεση έργων τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η Euroxx.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις