Aνακατατάξεις συμβαίνουν στα υψηλά κλιμάκια της μεγαλύτερης τράπεζας του Καναδά, της Royal Bank of Canada, καθώς όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η Katherine Gibson διορίστηκε ως προσωρινή Οικονομική Διευθύντρια (CFO), με ισχύ αμέσως μετά την αποχώρηση της Nadine Ahn.

Η τράπεζα ενημερώθηκε για «καταγγελίες» εναντίον της Ahn και ξεκίνησε έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι η πρώην CFO παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της τράπεζας έχοντας «μια άγνωστη στενή προσωπική σχέση με άλλον υπάλληλο που οδήγησε σε προνομιακή μεταχείριση του υπαλλήλου, που περιλάμβαναν προαγωγή και αύξηση μισθού».

Καναδάς: Αύξηση – έκπληξη κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα

Και οι δύο εργαζόμενοι τερμάτισαν τη συνεργασία τους με την τράπεζα, ως αποτέλεσμα αυτών των αποκαλύψεων, σύμφωνα με επίσημα ανακοίνωση της τράπεζας.

Η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον πρώην οικονομικό διευθύντρια ή τον άλλο υπάλληλο σε σχέση με τις προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας, τη στρατηγική της RBC ή τις οικονομικές ή επιχειρηματικές της επιδόσεις, πρόσθεσε η τράπεζα.

Η Ahn ήταν προηγουμένως επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων στην RBC, πριν διοριστεί στη θέση της οικονομικής διευθύντριας, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ποια είναι η Royal Bank of Canada

Η Royal Bank of Canada είναι καναδική πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και η μεγαλύτερη τράπεζα στον Καναδά βάσει κεφαλαιοποίησης. Η τράπεζα εξυπηρετεί πάνω από 20 εκατομμύρια πελάτες και έχει περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή