Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξεπέρασε τον Ίλον Μασκ την Παρασκευή και έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, για πρώτη φορά από το 2020.

Ο Μασκ, ο οποίος ήταν πρώτος στο Bloomberg Billionaires Index μόλις στις αρχές Μαρτίου, έπεσε στην τέταρτη θέση μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι η Tesla Inc. έχει ακυρώσει τα για ένα λιγότερο ακριβό αυτοκίνητο, οδηγώντας τις μετοχές χαμηλότερα. (Ο Μασκ διέψευσε το δημοσίευμα).

Η περιουσία του Μασκ συρρικνώθηκε κατά 48,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ ο Ζάκερμπεργκ πρόσθεσε 58,9 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του καθώς η Meta Platforms Inc. σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ρεκόρ την Παρασκευή.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ζάκερμπεργκ μπήκε και πάλι στην πρώτη τριάδα της κατάταξης του Bloomberg για τους πλουσιότερους ανθρώπους από τις 16 Νοεμβρίου 2020, όταν η περιουσία του ήταν 105,6 δισεκατομμύρια δολάρια και η περιουσία του Μασκ ήταν 102,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μασκ έχει τώρα καθαρή περιουσία 180,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Ζάκερμπεργκ 186,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο ταμπλό της Wall Street

Η διαφορά αυτή αντανακλά τη εικόνα στο ταμπλό της Wall Street.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 34% φέτος, καθιστώντας την τη χειρότερη επίδοση στον δείκτη S&P 500. Έχει πληγεί από την παγκόσμια επιβράδυνση της ζήτησης EV, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Κίνα και τα προβλήματα παραγωγής στη Γερμανία. Η Meta, εν τω μεταξύ, έχει αυξηθεί κατά 49% χάρη στα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη και τον ενθουσιασμό για τις πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. Είναι η πέμπτη καλύτερη απόδοση στον S&P 500.

Ο ανταγωνισμός των δύο δισεκατομμυριούχων εκτείνεται πέρα ​​από τον πλούτο τους: ο Μασκ και ο Ζάκερμπεργκ έχουν εμπλακεί σε μια συνεχιζόμενη δημόσια διαμάχη που εντάθηκε όταν η Meta κυκλοφόρησε το Threads, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανταγωνίζεται το X του Μασκ. Μάλιστα,  οι δυο τους είχαν προαναγγείλει έναν αγώνα σε κλουβί για να «λύσουν τις διαφορές τους», Ο Μασκ αναβίωσε πρόσφατα την ιδέα στο X, λέγοντας ότι θα πολεμούσε τον Ζάκερμπεργκ «οπουδήποτε, οποτεδήποτε».

Ο Bernard Arnault, πρόεδρος του πολυτελούς κολοσσού LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, και ο ιδρυτής της Amazon.com Inc., Jeff Bezos, κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στην κατάταξη του πλούτου του Bloomberg με περιουσία 223,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 207,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]