Συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης θα φιλοξενηθεί στη διεθνή έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα 25-27 Απριλίου.

Με περισσότερους από 55 διακεκριμένους ομιλητές, στη φετινή διοργάνωση κεντρικό ζήτημα θα αποτελέσει η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), ο ρόλος και οι επιδράσεις της στην καθημερινότητά μας.

H Beyond 2023 με τη «ματιά» του ΟΤ

Στο AI Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 & 27 Απριλίου, θα συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο, ηγέτες από τον κλάδο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας και διεθνώς διακεκριμένοι ομιλητές και ακαδημαϊκοί.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του AI Forum

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 17:00. Οι διοργανωτές της έκθεσης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό και θα κάνουν μια εισαγωγή στη θεματολογία του Συνεδρίου, ενώ συζητώντας με τον Μιχάλη Μπλέτσα, Διευθυντή Πληροφορικής | Ερευνητή στο MIT Media Lab, ΗΠΑ, θα ρίξουν φως στις βασικές εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις τους.

Το Σάββατο 27 Απριλίου, οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν στις 10:00 με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως οι διεθνούς φήμης Alvin Graylin, Global VP of Corporate Development της HTC και Apostolos Lerios Mentor Entrepreneur & Engineer, οι οποίοι μαζί με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Νίκο Χαρδαλιά, Περιφερειάρχη Αττικής, θα συμμετέχουν σε συζητήσεις και προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διακυβέρνηση.

Ακολουθούν κεντρικές ομιλίες από εμπειρογνώμονες του κλάδου, όπως ο Δημήτρης Αλεξάνδρου της UBITECH, ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Αθανάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, οι οποίοι θα περιγράψουν το μέλλον της ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης σε κυβερνητικούς τομείς.

Greece’s AI Seedbed είναι το θέμα του στρογγυλού τραπεζιού με εκπροσώπους της Microsoft και της Google, ενώ υπό τον τίτλο The Next Best θα μιλήσουν στελέχη των Spotify, Rythmisis, Girls in tech, CoreGroup & Futurecats.

Τα πανελ που ακολουθούν θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου επιχειρηματικού τοπίου της τεχνητής νοημοσύνης, τον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικότητας, των δεοντολογικών ζητημάτων της ανάπτυξης της και το μέλλον της εργασίας.

Καταξιωμένοι ομιλητές και Ακαδημαϊκοί όπως ο Θεόδωρος Ευγενίου, Καθηγητής στο INSEAD, ο Χρήστος Ρίζος Data Analytics, AI & Orchestration Manager της INTRACOM TELECOM, ο Βασίλης Νικολόπουλος, CTO & συνιδρυτής της AVOKADO, ο Δημήτρης Μπατζής, επικεφαλής Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και Εκπρόσωπος ESG Γερμανίας, Αυστρίας και CEEMED, ο Μιχάλης Κριτικός, Ερευνητής, Δίκαιο και Δεοντολογία Τεχνολογίας, Διακυβέρνηση Τεχνητής Νοημοσύνης/Ψηφιακός Τομέας, Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολλοί ακόμη, θα μοιραστούν την τεχνογνωσία και το όραμά τους για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης, την αναζωογόνηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και την αναδιαμόρφωση του επενδυτικού τοπίου και του μέλλοντος της εργασίας στον τεχνολογικό κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρωτογενών ερευνών από την GenAI Greece 2030, την Dialectica και την PwC.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για την επιτάχυνση της καινοτομίας μέσω υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στο cloud και ομιλητές απόλυτους γνώστες του αντικειμένου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond