Η Novartis , πρόκειται να απολύσει έως και 680 εργαζόμενους απο τον οργανισμό ανάπτυξής της, ο οποίος συμβάλλει στην προώθηση των φαρμάκων της στην αγορά, ανακοίνωσε την Τρίτη η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία.

Περίπου 440 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στην Ελβετία και έως 240 στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, ανέφερε η εταιρεία με έδρα τη Βασιλεία.

ΗΠΑ: Έτος απολύσεων το 2024 για τις επιχειρήσεις

Οι καταργήσεις θέσεων εργασίας είναι ξεχωριστές από ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση έως και 8.000 από τους 78.000 εργαζομένους της Novartis παγκοσμίως, ανέφερε.

Η αντίπαλη ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, ανακοίνωσε επίσης νωρίτερα φέτος ότι θα περικόψει 345 θέσεις εργασίας στην ανάπτυξη προϊόντων.

Η Novartis απασχολεί σήμερα περίπου 12.500 εργαζόμενους στην ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει το χειρισμό των κανονισμών για τα φάρμακα, την ανάλυση και τις υποστηρικτικές λειτουργίες, όπως η διασφάλιση ποιότητας.

Το προσωπικό συμμετέχει επίσης στο σχεδιασμό της διαδικασίας παραγωγής φαρμάκων μετά την ολοκλήρωση των ερευνητικών εργασιών.
Περίπου 3.000 από τις θέσεις αυτές βρίσκονται σήμερα στην Ελβετία και 2.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που σημαίνει ότι θα επηρεαστεί περίπου το 14% των θέσεων στις χώρες αυτές.

Παράλληλα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα προσθέσει ρόλους τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει καθαρή μείωση συνολικά κατά 1-2% σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειών ει το Reuters.

Η Novartis δήλωσε ότι οι αλλαγές αποσκοπούν στην αναδιαμόρφωση των δυνατοτήτων της για την πρόσβαση σε τοπικά ταλέντα, όπως επιστήμονες δεδομένων και ειδικούς σε θέματα κανονισμών στη Βρετανία και πως εξακολουθεί να παραμένει δεσμευμένη στο αναπτυξιακό έργο τόσο στην Ελβετία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή