Η οικονομική ομάδα της Barclays δήλωσε την Τετάρτη ότι βλέπει τώρα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώνει τα επιτόκια μόνο μία φορά το 2024, κατά 25 μονάδες βάσης (bps), υπό το φως της ανοδικής έκπληξης στα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που δημοσιεύθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

UBS: Ενισχύεται το σενάριο για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο

Τα στοιχεία την Τετάρτη έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, έναν τρίτο συνεχόμενο μήνα ισχυρών ενδείξεων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας, και ήρθε μετά από μια ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα.

«Με αυτή την ανακοίνωση να διαβρώνει πιθανώς την πεποίθηση της FOMC ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα προς το 2%, προσαρμόζουμε την κλήση μας για τα επιτόκια πολιτικής. Δεν πιστεύουμε πλέον ότι η FOMC θα είναι άνετη να ξεκινήσει περικοπές σε κάθε άλλη συνεδρίαση τον Ιούνιο. Αντ ‘αυτού, αναμένουμε μόνο μία μείωση 25 μονάδων βάσης φέτος, τον Σεπτέμβριο», ανέφερε το σημείωμα.

Ενώ η εταιρεία δήλωσε ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού μέχρι τον Ιούνιο στο 0,2% για τον πυρήνα του πληθωρισμού PCE θα πρέπει να ανοίξει την πόρτα για μια μείωση του Σεπτεμβρίου, είναι επίσης σχεδόν εξίσου πιθανό η μείωση να μετατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, «ειδικά εάν η αποπληθωριστική πρόοδος αποδειχθεί βραδύτερη από την αναμενόμενη».

Η Barclays δήλωσε ότι βλέπει τώρα το εύρος στόχου των κεφαλαίων της Fed να είναι μεταξύ 5,00% και 5,25% στο τέλος του 2024 και 4,00% έως 4,25% μέχρι το τέλος του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή