Αύξησε τα μηνιαία έσοδά της τον Μάρτιο η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TMSC), καθώς ωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης που τροφοδοτείται από τσιπ υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα, κατέγραψε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Νοέμβριο του 2022.

Η TSMC ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του Μαρτίου ανήλθαν σε 195,2 δισεκατομμύρια νέα δολάρια Ταϊβάν (6,1 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 34,3% σε ετήσια βάση.

ΗΠΑ: Επιδότηση – μαμούθ 6,6 δισ. δολ. στην TSMC για τα νέα εργοστάσια της Αριζόνα

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ανήλθαν σε 592,6 δισεκατομμύρια νέα δολάρια Ταϊβάν, αυξημένα κατά 16,5% σε ετήσια βάση.

Η TSMC είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών μέσω συμβάσεων με πελάτες στον κόσμο, ενώ κατασκευάζει τσιπ για εταιρείες από την Apple έως τη Nvidia.

Αυτή τη στιγμή η ταϊβανέζικη εταιρεία τεχνολογίας οδηγεί την έκρηξη της AI. Οι ημιαγωγοί, όπως αυτοί που σχεδίασε η Nvidia, έχουν υποστηρίξει την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός

Ωστόσο ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί στην αγορά των ημιαγωγών. Η AMD κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ανταγωνιστικό τσιπ για την Nvidia πέρυσι, ενώ η Intel
την Τρίτη ολοκλήρωσε το πιο πρόσφατο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει στην αγορά.

Ορισμένες startups αναπτύσσουν επίσης τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία η TSMC κατασκευάζει για λογαριασμό ορισμένων εταιρειών.

Η μετοχή της TSMC έχει αυξηθεί κάτω περίπου 40% φέτος μέχρι σήμερα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στη συνεχιζόμενη ζήτηση για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της από AI αυξάνονται κατά 50% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η TSMC θα σημειώσει αύξηση 23,7% στα συνολικά έσοδα φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LSEG, μετά από την πτώση που κατέγραψε το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης