Οριακή υποχώρηση παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές αναμένουν ένα ξεκάθαρο σήμα από την ΕΚΤ για τις μειώσεις των επιτοκίων, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον «σκόπελο» του αμερικανικού πληθωρισμού.

Η αγορά έχει συμπληρώσει τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 2,66%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.419,22 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,08%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,08%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,61%), της Μυτιληναίος (+1,45%), της Τιτάν (+1,15%) και της Σαράντης (+0,89%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-0,85%), της Πειραιώς (-0,76%) και της Aegean Airlines (-0,63%).

Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 20 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ +4,55% και Centric +2,95% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δομική Κρήτη -4,42% και ΚΡΙ- ΚΡΙ -1,74%.

Στην Ευρώπη, το μεσημέρι συνεδριάζει η ΕΚΤ που θεωρείται δεδομένο ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα δικά της επιτόκια, αλλά με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζει στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία έχει υποδείξει ήδη τον Ιούνιο ως χρονικό σημείο έναρξης των μειώσεων στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών