Με ήπια υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο σημείωσε σημαντικές άμυνες, αντιμετωπίζοντας μια πολύ υψηλή μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές αλλά και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε σήμα για μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να διατηρήσει αμετάβλητη την νομισματική πολιτική.

Η Λαγκάρντ στην ομιλία της που κινήθηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του διοικητικού συμβουλίου τόνισε ότι «εάν η επικαιροποιημένη εκτίμησή μας για τις προοπτικές του πληθωρισμού, η δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και η ισχύς της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής αυξήσουν περαιτέρω την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός συγκλίνει προς το στόχο μας με βιώσιμο τρόπο, θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί το τρέχον επίπεδο περιορισμού της νομισματικής πολιτικής.» Η αντίστοιχη φράση προστέθηκε στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας υποδαυλίζοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από  την κεντρική τράπεζα τον Ιούνιο.

Γενικός δείκτης

Η αγορά διόρθωσε μετά την άνοδο των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο γενικός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,66%.

Εκλεισε στις 1.416,53 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,27%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.411,31 μονάδες (-0,63%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 98,56 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 17.995.503 μετοχές.

Στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,59%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil (+1,05%), του ΟΤΕ (+0,84%) και της ΕΥΔΑΠ (+0,36%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΛΠ (-1,90%), της Σαράντης (-1,60%), της Quest (-1,44%) και της Ελλάκτωρ (-1,36%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Πειραιώς διακινώντας 4.156.842 και 2.803.362 μετοχές αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 16,76 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 9,99 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 41 μετοχές, 56 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου +8,42% και Χαϊδεμένος +7,58%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(π) -15,17% και Minerva -5,51%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών