Υποχωρεί ο S&P 500  καθώς η Wall Street αφομοιώνει νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης σημειώνει πτώση 0,1%, ενώ ο Dow Jones  0,4%.  Ο Nasdaq Composite καταγράφει κέρδη 0,3%.

UBS: Πότε και πόσο θα μειώσει τα επιτόκια η Fed – Ποιες επενδύσεις προτείνει

Ο πληθωρισμός

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) αυξήθηκε 0,2%, λιγότερο από την εκτίμηση 0,3% από την γενική εκτίμηση των επενδυτών και σημαντικά λιγότερο από το 0,6% του Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PPI αυξήθηκε επίσης κατά 0,2%, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες.

Η ανάγνωση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Μάρτιο ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις, παρέχοντας κάποια ανακούφιση μετά το selloff της Τετάρτης σε μια ταχύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των τιμών για καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες. Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν 0,2% τον Μάρτιο, ενώ οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ανάπτυξη 0,3%. Ο βασικός ΔΤΚ, που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, αυξήθηκε 0,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Χθες  η Wall Street έκλεισε στο κόκκινο μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου που κινήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο, ψαλιδίζοντας τις προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων.Το κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω με τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Μάρτιο, τα οποία καταγράφουν τις ανησυχίες των αξιωματούχων για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 422 μονάδες ή 1,309% στις 38.461,51 μονάδες Ο S&P 500 μειώθηκε κατά 0,95% στις 5.160,64 μονάδες και Nasdaq Composite κατά 0,84% στιFedς 16.170,36 μονάδες

Τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή – που αυξήθηκε 0,4% τον Μάρτιο και 3,5% σε ετήσια βάση – ώθησε τον επικεφαλής οικονομολόγο της Goldman Sachs, Jan Hatzius, να προσαρμόσει την πρόβλεψη της εταιρείας σε δύο μειώσεις επιτοκίων από τρεις το 2024. Βλέπει τώρα την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο.

«Είμαι αισιόδοξος ότι εξισορροπούμε εκ νέου την αγορά εργασίας και θα μειώσουμε τον πληθωρισμό με την πάροδο του χρόνου – για μένα τίποτα από αυτά δεν έχει αλλάξει», είπε στο «Closing Bell» του CNBC την Τετάρτη. «Ωστόσο, αυτό που έχει αλλάξει είναι ο χρόνος προσαρμογής της Fed, επειδή αυτό θα εξαρτηθεί πολύ περισσότερο από τα μηνιαία νέα για τον πληθωρισμό, τα οποία ήταν σαφώς απογοητευτικά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street