Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης  διαμορφώνεται στις 1.422,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,44%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,32%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+2,30%), της Coca Cola HBC (+1,81%), της Quest Συμμετοχων (+1,46%) και της Ελλάκτωρ (+1,38%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-0,49%) και της ΔΕΗ (-0,42%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 21 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Εβροφάρμα +7,10% και Ευρωσύμβουλοι +5,53% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές CPI -3,18% και Trastor -2,54%.

Οι ευρωαγορές

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την τελευταία ημέρα συναλλαγών της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές  υποδέχονται θετικά τα στοιχεία για τη βρετανική οικονομία που ανακοινώθηκαν.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε για δεύτερο μήνα τον Φεβρουάριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι αφήνει πίσω της την ύφεση.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την αύξηση που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για να δείξουν αύξηση 0,3%.

Την επενδυτική ψυχολογία στηρίζει και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χθες να διατηρήσει μεν σταθερά τα επιτόκιά της για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση στέλνοντας όμως ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 έκλεισε χαμηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα κυριότερα χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,80%, ο γερμανικός DAX 0,97%,  ο γαλλικός CAC 40 0,90%, o ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,49%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών