Τερματίστηκε η μισθολογική διαμάχη ανάμεσα στην Lufthansa και τις αεροσυνοδούς/ιπτάμενους φροντιστές, καθώς τα αιτήματά τους ικανοποιούνται σε βάθος τριετίας. Χαρακτηριστικό είναι πως οι πιλότοι, αμείβονταν με 270.000€ τον χρόνο και οι αεροσυνοδοί και συνοδοί εδάφους με 13€ την ώρα.

Μάλιστα η αντιπροσφορά στους συνοδούς εδάφους της αύξησης 0,5% εξαγρίωσε τα πληρώματα των εργαζομένων.

EE: Η συμφωνία Lufthansa και ITA Airways μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό

Η γερμανική ναυαρχίδα Lufthansa και το συνδικάτο των αεροσυνοδών UFO (σ.σ. δεν είναι τυπογραφικό λάθος, λίγο εξωγήινο ίσως) τερμάτισαν τη μισθολογική τους διαμάχη αυτή την εβδομάδα, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και διήμερη απεργία στα μέσα Μαρτίου.

Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι

Η Lufthansa και η UFO ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι οι μισθοί σχεδόν 19.000 αεροσυνοδών θα αυξηθούν κατά 17,4% με έντοκη ισχύ, σε διάφορα στάδια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η συλλογική σύμβαση ισχύει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία. Συμφωνήθηκε επίσης η καταβολή επιδόματος αποζημίωσης λόγω πληθωρισμού ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και αύξηση των επιδομάτων αδείας για το πλήρωμα καμπίνας.

Μετά την αρχική αποτυχία των διαπραγματεύσεων, τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa αποχώρησαν τον περασμένο μήνα. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με άλλες επαγγελματικές ομάδες οδήγησαν σε περαιτέρω απεργίες, οι οποίες έχουν επανειλημμένα ακινητοποιήσει φέτος τα γερμανικά αεροδρόμια και έχουν επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες.

Ωστόσο, η συμφωνία της Πέμπτης αποτρέπει προς το παρόν τον κίνδυνο μεγάλων απεργιών στις γερμανικές αερομεταφορές. Οι αεροσυνοδοί της Lufthansa απέδειξαν περίτρανα πως «χαμένος είναι αυτός που δεν διεκδικεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή