Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανέστειλε τις πτήσεις προς την Τεχεράνη λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή για πιθανά ιρανικά αντίποινα, ως απάντηση σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία.

Ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων υποδαύλισε για λίγο τις εντάσεις όταν δημοσίευσε μια αραβική αναφορά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, σύμφωνα με την οποία όλος ο εναέριος χώρος πάνω από την Τεχεράνη είχε κλείσει για στρατιωτικές ασκήσεις. Το πρακτορείο στη συνέχεια αφαίρεσε το δημοσίευμα και διέψευσε ότι είχε αναμεταδόσει τέτοια είδηση.

Οι χώρες της περιοχής και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και προετοιμάζονται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν από την 1η Απριλίου, όταν ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη ήταν πιθανώς ύποπτα για βομβαρδισμό του συγκροτήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Συρία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις πτήσεις από και προς την Τεχεράνη από τις 6 Απριλίου έως πιθανώς τις 11 Απριλίου.

Μέση Ανατολή: Ανεβαίνει το θερμόμετρο -Το ίδιο και οι κίνδυνοι ευρύτερης ανάφλεξης

«Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές. Η ασφάλεια των επισκεπτών και των μελών του πληρώματός μας είναι η ύψιστη προτεραιότητα της Lufthansa», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Οι πτήσεις προς Ιράν

Η Lufthansa και η θυγατρική της Austrian Airlines είναι οι μόνοι δύο δυτικοί αερομεταφορείς που εκτελούν διεθνείς πτήσεις προς την Τεχεράνη, η οποία εξυπηρετείται κυρίως από τουρκικές και μεσανατολικές αεροπορικές εταιρείες.

Η Austrian Airlines, η οποία ανήκει στη Lufthansa και εκτελεί απευθείας δρομολόγιο Βιέννη-Τεχεράνη έξι φορές την εβδομάδα, ήταν ακόμη προγραμματισμένο να εκτελέσει την πτήση της προς την Τεχεράνη την Πέμπτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της και το FlightRadar24.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση από άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς την Τεχεράνη.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για το χτύπημα στη Δαμασκό που σκότωσε επτά μέλη του Σώματος των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι, ανώτερος διοικητής της Δύναμης Κουντς, μιας επίλεκτης εξωτερικής μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης.

Το Ισραήλ, το οποίο εξαπέλυσε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας πριν από έξι μήνες εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χαμάς, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι βρισκόταν πίσω από το χτύπημα στη Δαμασκό, αλλά το Πεντάγωνο δήλωσε ότι ήταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω