Ο συνολικός αριθμός των ενεργών γεωτρήσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε και πάλι αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Baker Hughes την Παρασκευή, και πιο συγκεκριμένα κατά τρεις γεωτρήσεις. Μάλιστα μέσα στο 2024, οι ενεργές γεωτρήσεις και πλωτές εξέδρες υποχώρησαν κατά 5.

Ο συνολικός αριθμός ενεργών εξεδρών μειώθηκε κατά 3 σε 617 αυτή την εβδομάδα, σε σύγκριση με 751 εξέδρες την ίδια εποχή πέρυσι.

Ο αριθμός των εξεδρών πετρελαίου μειώθηκε κατά 2 αυτή την εβδομάδα. Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου βρίσκονται τώρα στις 506 – μειωμένες κατά 84 σε σύγκριση με αυτήν την περίοδο πέρυσι. Ο αριθμός των εξεδρών φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 1 αυτή την εβδομάδα σε 109, σημειώνοντας απώλεια 49 ενεργών εξεδρών φυσικού αερίου σε σύγκριση με τη αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμεινε η ίδια για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα στα 13,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Απριλίου – χαμηλότερα κατά 200.000 βαρέλια από το ιστορικό υψηλό των 13,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Το Frac Spread Count του Primary Vision, μια εκτίμηση του αριθμού των πληρωμάτων που ολοκλήρωσαν φρεάτια πετρελαίου τα οποία ήταν ημιτελή, μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την εβδομάδα που έληξε στις 5 Απριλίου. Οι ολοκληρώσεις μειώθηκαν κατά 3 σε 257 για την εβδομάδα, δηλαδή 30 χαμηλότερες από αυτήν φορά πέρυσι.

Το πεδίο Permian κατέγραψε μία εξέδρα άντλησης λιγότερη μετά την αντίστοιχη άνοδο κατά μία την προηγούμενη εβδομάδα. Η καταμέτρηση στο πεδίο Eagle Ford έδειξε επίσης μείωση κατά μία εξέδρα αυτή την εβδομάδα, αφού είχει σημειώσει αύξηση κατά μία την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο -δηλαδή σε διάστημα ενός εξαμήνου- εκτινάχθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την είδηση ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν ή τους πληρεξούσιους του.

Με αυτό το δεδομένο, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent σημείωσε ράλι πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά 19% φέτος με τον πόλεμο να αυξάνει τα ασφάλιστρα κινδύνου στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια