Ο Όμιλος Mytilineos έχει επιλέξει δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street, σαν συμβούλους, για να την προετοιμάσουν για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο Sky News, ο ελληνικός όμιλος συνεργάζεται με τη Citi και τη Morgan Stanley διερευνώντας πιθανή εισαγωγή του στο London Stock Exchange εντός του έτους.

Και επίσημα το deal ΔΕΗ – Mytilineos – Έργα ΑΠΕ 2 GW σε 4 χώρες

Πηγές του δημοσιεύματος αναφέρουν ότι η εταιρεία, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση στην Αθήνα άνω των 5 δισ. ευρώ, εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής της στο Λονδίνο, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να είναι επιλέξιμη για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εδώ και τρεις δεκαετίες ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα σκοπεύει να διατηρήσει μια εισαγωγή στην Ελλάδα ακόμη και μετά την είσοδό της στο Λονδίνο.

Πέρυσι η εταιρεία είχε έσοδα άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Όπως αναφέρει το Sky News στο σχετικό δημοσίευμα, ο Όμιλος Mytilineos απασχολεί περισσότερα από 6.500 άτομα παγκοσμίως, έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά και της Χιλής.

Στην Βρετανία η εταιρεία έχει παρουσία άνω των δέκα ετών κατασκευάζοντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου και αποθήκευσης.

Εάν η Mytilineos προχωρήσει στην εισαγωγή στη βρετανική αγορά, θα προσδώσει μια καλοδεχούμενη ώθηση στο LSE τη στιγμή που τίθενται ερωτηματικά για το μέλλον της ως προορισμός για διεθνείς εταιρίες υψηλής ανάπτυξης, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Sky News.

Αλλά και ο ΟΤ σε επικοινωνία που είχε με τη Mytilineos δεν έλαβε καμία απάντηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις