Άλμα κατέγραψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στις υψηλότερες από το αναμενόμενο λιανικές πωλήσεις αλλά και στις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

Η απόδοση του 10ετούς  αυξήθηκε κατά σχεδόν 12 μονάδες βάσης στο 4,624%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου. Η απόδοση του 2ετούς ενισχύθηκε κατά σχεδόν πέντε μονάδες στο 4,931%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ξεπέρασαν τις γεωπολιτικές ανησυχίες

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% για τον μήνα Μάρτιο, πολύ ταχύτερα από την πρόβλεψη του Dow Jones για αύξηση 0,3%. Οι καταναλωτές συνέχισαν τις αγορές τους με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν, παρόλο που ο πληθωρισμός παρέμενε σταθερός.

Το Υπουργείο Εργασίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% τον Μάρτιο, υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Οι έμποροι εξετάζουν επίσης τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά από τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αφού το Ιράν εκτόξευσε αρκετές εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ.

Οι προσδοκίες της αγοράς σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση των επιτοκίων υποχώρησαν μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν τώρα την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούνιο, σύμφωνα το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές