Ούτε σήμερα κατάφερε να σπάσει το πτωτικό σερί η Wall Street, καθώς υπέκυψε στις πιέσεις του τεχνολογικού κλάδου αλλά και την αλλαγή των σεναρίων περί μείωσης των επιτοκίων, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve ότι χρειάζεται περισσότερη πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού.

Wall Street: Προσπάθειες ανασύνταξης με U.S. Bancorp και αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,12% στις 37.753 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,58% στις 5.022 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,15% στις 15.683 μονάδες.

Αν και η Wall Street άρχισε θετικά, το πτωτικό γύρισμα της “αγαπημένης” της τεχνητής νοημοσύνης, Nvidia, άλλαξε το κλίμα. Η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 2%, παρασύροντας στο κόκκινο όλο τον κλάδο και τις Netflix, Meta, Apple και Microsoft.

Πτώση 8% σημείωσε και η εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς J.B. Hunt, καθώς τα αποτελέσματά της κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Από την άλλη όμως, η United Airlines σημείωσε άλμα 17%%, καθώς ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου ζημίες το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ τα έσοδα της κινήθηκαν ανοδικά.

Στο μεταξύ όμως, η Wall Street έδειξε να αφομοιώνει σταδιακά το σενάριο η πρώτη μείωση του επιτοκίου της Federal Reserve να καθυστερήσει ακόμη, με τον επικεφαλής της, Jerome Powell, να δηλώνει ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού προτού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Παρόλα αυτά, ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής της Baird, έβαλε στο τραπέζι το σενάριο ακόμη και να μην υπάρξει μείωση επιτοκίου φέτος. «Η αγορά φτάνει σε ένα σημείο όπου αμφισβητεί εάν θα υπάρξει μείωση επιτοκίων το 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η αγορά θα κινηθεί σε ένα στενό εύρος τιμών βραχυπρόθεσμα, με εξαίρεση εάν κάποιο γεωπολιτικό γεγονός εκτινάξει τις τιμές του πετρελαίου ακόμη υψηλότερα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 3,3% την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών εκτινάχθηκε στο 7,13% από 7,01% της περασμένης εβδομάδας, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2023. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης αναχρηματοδότησης σημείωσε άνοδο 0,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Αγορών αυξήθηκε κατά 5% σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street