Μετά από τρεις ημέρες πτώσης, η Wall Street προσπαθεί σήμερα να αντιδράσεις, αφομοιώνοντας όμως και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve ότι χρειάζεται περισσότερη πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,33% στις 37.922 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,40% στις 5.071 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,49% στις 15.942 μονάδες.

Τρίτη ημέρα πτωτικά το πετρέλαιο – Τι «βλέπουν» οι αγορές στο μέτωπο Ιράν – Ισραήλ

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η United Airlines σημειώνει άνοδο 5%, καθώς ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου ζημίες το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ τα έσοδα της κινήθηκαν ανοδικά. Από την άλλη, πτώση 4% σημειώνει η εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς J.B. Hunt, καθώς τα αποτελέσματά της κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Στο επίκεντρο και η U.S. Bancorp, η οποία χάνει πάνω από 3%, λόγω των χαμηλότερων από το αναμενόμενο κερδών για το πρώτο τρίμηνο. Η τράπεζα με έδρα τη Μινεσότα ανέφερε κέρδη 78 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 84 σεντς ανά μετοχή.

Στο μεταξύ όμως, η Wall Street δείχνει να αφομοιώνει σταδιακά το σενάριο η πρώτη μείωση του επιτοκίου της Federal Reserve να καθυστερήσει ακόμη, με τον επικεφαλής της, Jerome Powell, να δηλώνει ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού προτού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Παρόλα αυτά, ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής της Baird, έβαλε στο τραπέζι το σενάριο ακόμη και να μην υπάρξει μείωση επιτοκίου φέτος. «Η αγορά φτάνει σε ένα σημείο όπου αμφισβητεί εάν θα υπάρξει μείωση επιτοκίων το 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η αγορά θα κινηθεί σε ένα στενό εύρος τιμών βραχυπρόθεσμα, με εξαίρεση εάν κάποιο γεωπολιτικό γεγονός εκτινάξει τις τιμές του πετρελαίου ακόμη υψηλότερα.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 3,3% την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέσο επιτόκιο συμβολαίων για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών εκτινάχθηκε στο 7,13% από 7,01% της περασμένης εβδομάδας, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2023. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης αναχρηματοδότησης σημείωσε άνοδο 0,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Αγορών αυξήθηκε κατά 5% σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street