Τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) στον εργασιακό στίβο περιγράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, εκτιμώντας ότι οι σχετικές επενδύσεις της εταιρείας του θα αυξήσει τελικά τους μισθούς των εργαζομένων του.

«Εάν συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παραγωγικότητα, αυτό σημαίνει επίσης αύξηση των μισθών», δήλωσε ο Fink. «Έτσι οι άνθρωποι κάνουν περισσότερα, και ολόκληρος ο οργανισμός κάνει περισσότερα με λιγότερα άτομα. Αυτή είναι πραγματικά η φιλοδοξία μας».

Ο Fink εξήρε την επένδυση της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς τη βοήθησε να φτάσει τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία πελατών στα 10,5 τρισ. δολάρια. «Καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στην τεχνητή νοημοσύνη, η πιο πρόσφατη εμπειρία μας να έχουμε 2,5 τρισ. δολάρια περισσότερα περιουσιακά στοιχεία με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων είναι μια πραγματικά καλή ένδειξη του τρόπου με τον οποίο προσπαθούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα», είπε.

Τεχνητή νοημοσύνη: Όταν «φιλτράρει» πιο γρήγορα και αποτελεσματικά εκατοντάδες υποψηφιότητες για εργασία

Τον τελευταίο χρόνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock έχει καθιερώσει τη φήμη ενός από τους πιο θετικούς της Wall Street για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ότι θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και θα περιορίσει τον πληθωρισμό. Αλλά αν η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει ή θα βλάψει τους μισθούς των εργαζομένων παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα.

Αποδοτικότητα

Ο Fink δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει τους μισθούς επιτρέποντας στους υπαλλήλους να αυτοματοποιούν μικρές εργασίες και αντ’ αυτού να εστιάζουν σε πιο σύνθετη και δημιουργική εργασία.

«Η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει την παραγωγικότητα, σας βοηθά να κάνετε μια καλύτερη και πιο γρήγορη δουλειά», δήλωσε στο CNBC ο Sander van’t Noordende, Διευθύνων Σύμβουλος της υπηρεσίας προσωπικού Randstad. «Απελευθερώνει χρόνο για να κάνεις περισσότερα πράγματα υψηλής αξίας».

Μπορεί όμως να ισχύει και το αντίθετο. Άλλοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αν μια εταιρεία γίνει πιο παραγωγική με την τεχνητή νοημοσύνη, αυτά τα κέρδη δεν θα πάνε απαραίτητα στους εργαζόμενους με τη μορφή υψηλότερων μισθών.

Και σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, κορυφαία στελέχη μεγάλων αμερικανικών τραπεζών όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έχουν συζητήσει για την πρόσληψη λιγότερων εργαζομένων και τη μείωση των αμοιβών τους, καθώς η τεχνολογία θα κάνει τις δουλειές πιο εύκολες από πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης