Η υποστηριζόμενη από τη Microsoft startup τεχνητής νοημοσύνης OpenAI έκανε το πρώτο βήμα για τη δραστηριοποίησή της στην ιαπωνική αγορά, ανοίγοντας γραφείο στην Ασία, στο Τόκιο.

«Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε αυτό που ελπίζω ότι θα είναι μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον λαό της Ιαπωνίας, την κυβέρνηση της χώρας, τις επιχειρήσεις και τα ερευνητικά ιδρύματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

Η Microsoft λανσάρει hub AI στο Λονδίνο

Η startup, η οποία έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους καταναλωτές από την κυκλοφορία του chatbot δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, επιδιώκει την ανάπτυξη νέων πηγών εσόδων σε παγκόσμια πλέον κλίμακα.

Ο Άλτμαν και ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων (Chief Operating Officer) Μπραντ Λάιτκαπ φιλοξένησαν εκατοντάδες στελέχη εταιρειών του Fortune 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία αυτόν τον μήνα για να ξεκινήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες, ανέφερε χαρακτηριστικά το Reuters.

Πέρυσι, ο Άλτμαν είπε ότι σκέφτηκε μια τοποθεσία στην Ιαπωνία μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα. Η startup έχει επίσης ανοίξει γραφεία στο Λονδίνο και το Δουβλίνο.
Η Ιαπωνία ελπίζει να επωφεληθεί από την τεχνητή νοημοσύνη καθώς θέλει να ανταγωνιστεί μια ολοένα και πιο ισχυρή Κίνα, να επιταχύνει τη στροφή προς τις ψηφιακές υπηρεσίες και να μετριάσει τις αυξανόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Συσσωρευση ζήτησης

«Έχουμε μια συσσώρευση ζήτησης», είπε ο Λάιτκαπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε μια ουσιαστική συμβολή από την Ιαπωνία με την πάροδο του χρόνου», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Η OpenAI είπε ότι διαθέτει ένα προσαρμοσμένο μοντέλο βελτιστοποιημένο για την ιαπωνική γλώσσα και ότι ο Ταντάο Ναγκασάκι, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Amazon Web Services στην Ιαπωνία, ηγείται του ιαπωνικού παραρτήματος.

Ενώ η χώρα θεωρείται πως υστερεί στη συγκεκριμένη τεχνολογία, τοπικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της τηλεπικοινωνιακής SoftBank και της NTT επενδύουν σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.

Οι πελάτες της OpenAI στην Ιαπωνία περιλαμβάνουν την αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor, την Daikin Industries και οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επενδύσει 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο χρόνια σε υποδομές cloud και τεχνητής νοημοσύνης στην Ιαπωνία, μέρος ενός κύματος επενδύσεων παγκοσμίως από αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη