Να συνεχίσει την ανοδική αντίδραση που άρχισε χθες επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να απεμπολεί την επιφυλακτικότητα που ούτως ή άλλως υπάρχει μετά από μια μεγάλη πτώση, αλλά οι αγοραστές δείχνουν να υπερέχουν στο ταμπλό, σε αρκετούς μάλιστα τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,72% στις 1.375,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.335,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,41% στις 1.168,76 μονάδες.

Βρίσκουν ρυθμό και πάλι οι αγοραστές

Το πτωτικό κύμα αυτής της εβδομάδας δείχνει να αναχαιτίστηκε προς το παρόν και να έδωσε την ευκαιρία για καλύτερες τιμές σε αρκετούς αγοραστές. Ο γενικός δείκτης φαίνεται να κρατά τη στήριξη των 1.360 μονάδων, προσθέτοντας μάλιστα σήμερα και κάποιες μονάδες παραπάνω, υπό τη στήριξη αρκετών τίτλων.

Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και αρκετοί ξένοι αναλυτές που έχουν υποβαθμίσει τα αρνητικά γεωπολιτικά σενάρια, σε μια περίοδο που ο διεθνής παράγοντας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση της διόρθωσης. Μιας διόρθωσης που όπως όλα δείχνουν ήταν προδιαγεγραμμένη μετά από αρκετούς μήνες ανόδου, αλλά χρειαζόταν μια αφορμή για να ενεργοποιηθεί.

Έτσι συντηρείται το θετικό σενάριο τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα για την αγορά, με τους τίτλους που πιέστηκαν περισσότερο να πρωταγωνιστούν στην αντίδραση. Και σύμφωνα με την HellasFin, μεσοπρόθεσμα, για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί των 1.550-1.609 μονάδων περιοχή.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean φαίνεται ότι διορθώνει τις πτωτικές υπερβολές με το +2,27% που σημειώνει, με τις ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται με άνοδο άνω του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Σαράντης, Πειραιώς, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Quest, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Cenergy και Motor Oil, με τη Eurobank και την Autohellas να είναι αμετάβλητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών