Θετικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τα στοιχεία από την Αυστραλία να δίνουν σημαντικές στηρίξεις, αν και το κλίμα παρέμεινε επιφυλακτικό μετά τις νέες απώλειες της Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να πέφτουν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Σημαντικές στηρίξεις έδωσε και η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής τσιπ TSMC, η οποία έκανε τη θετική έκπληξη και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς ανακοινώνοντας άνοδο 9% στα κέρδη της. Αναμένει επίσης ότι οι επιχειρήσεις θα ανακάμψουν στο δεύτερο εξάμηνο με το αποτέλεσμα της να έρχεται σε αντίθεση με τα απογοητευτικά αποτελέσματα του προμηθευτή τσιπ ASML.

Ειδικότερα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0,54%, καθώς το ποσοστό ανεργίας της χώρας ανήλθε στο 3,8% τον Μάρτιο, λιγότερο από το 3,9% που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέκαμψε από τις απώλειες της Τετάρτης και ηγήθηκε των ασιατικών αγορών, σημειώνοντας άνοδο 1,74%. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 2,29%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,25%, διακόπτοντας ένα σερί τριών συνεχόμενων ημερών πτώσης, ενώ ο Topix ευρείας βάσης σημείωσε άνοδο 0,66%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,75%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε κατά 0,2% υψηλότερα.

Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας ανήλθε στο 3,8% τον Μάρτιο από 3,7% τον Φεβρουάριο, αλλά ήταν χαμηλότερο από το 3,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το Αυστραλιανό Στατιστικό Γραφείο ανέφερε ότι 6.600 άτομα έμειναν εκτός εργασίας, διαμορφώνοντας το ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας στο 66,6%, οριακά χαμηλότερα από το 66,7% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές