Κέρδη 1,21 τρισεκατομμυρίου κορωνών που τροφοδοτήθηκαν από τις ισχυρές αποδόσεις των επενδύσεών του σε μετοχές του τομέα της τεχνολογίας, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, αυτό της Νορβηγίας.

«Οι επενδύσεις μας σε μετοχές είχαν πολύ ισχυρή απόδοση το πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω του τομέα της τεχνολογίας», δήλωσε ο Τροντ Γκράντε, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ταμείου.

Το Government Pension Fund Global, ανακοίνωσε ότι η αξία του στα τέλη Μαρτίου ανερχόταν σε 17,7 τρισεκατομμύρια κορώνες.

Νορβηγία: Οι μετοχές τεχνολογίας εκτόξευσαν σε ρεκόρ τα κέρδη του κρατικού επενδυτικού ταμείου

Περιέγραψε τη σχετική απόδοση κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ως «καλή» για επενδύσεις μετοχών και σταθερού εισοδήματος, αλλά σημείωσε ότι «αυτό αντισταθμίστηκε από τα αδύναμα αποτελέσματα από τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, που οδήγησε σε αρνητικό αποτέλεσμα συνολικά».

Η απόδοση των επενδύσεων του ταμείου σε μετοχές το πρώτο τρίμηνο ανήλθε σε 9,1%, ενώ η απόδοση των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος διαμορφώθηκε στο -0,4% και οι επενδύσεις σε μη εισηγμένα ακίνητα σε -0,5%.

Το επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας δήλωσε ότι η απόδοση της μη εισηγμένης υποδομής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν -11,4%.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 για να επενδύσει τα πλεονάζοντα έσοδα του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας. Μέχρι σήμερα, το ταμείο έχει τοποθετήσει κεφάλαια σε περισσότερες από 8.800 εταιρείες σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πέρυσι, η απόδοση των επενδύσεων της Norges Bank Investment Managment, η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο ξένων επενδύσεων του ταμείου, για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών της Νορβηγίας,  ήταν σε μετοχές 21,3%, η απόδοση των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος ήταν 6,1%, ενώ οι επενδύσεις σε μη εισηγμένα ακίνητα -12,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας