Έντονη διακύμανση καταγράφει σήμερα Παρασκευή η τιμή του Bitcoin, λίγες ώρες πριν από το αναμενόμενο halving.

Αρχικά, η είδηση για ισραηλινή επίθεση στο Ιράν είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος να υποχωρήσει κάτω από το όριο των 60.000 δολαρίων.  Ωστόσο, εν συνεχεία και καθώς πλησιάζουμε προς το halving οι αγοραστές πήραν κεφάλι με αποτέλεσμα η τιμή του να εκτιναχθεί πάνω από τις 64.000 δολάρια. Πάνω από τα 3.000 δολάρια ενισχύεται και η τιμή ου Ether.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων επηρεάστηκαν από επίθεση με drone και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το περασμένο Σάββατο, το bitcoin κυμαινόταν γύρω από τα 70.000 δολάρια.

Αλλά υπάρχουν και άλλοι αντίθετοι άνεμοι για το bitcoin αυτή τη στιγμή.

«Οι γεωπολιτικές εντάσεις δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας που επηρέασε τις αγορές crypto από την περασμένη εβδομάδα. Μπορούμε να δούμε παρόμοια πτωτικά συναισθήματα για τη συμπεριφορά των ανθρακωρύχων, τους όγκους συναλλαγών, τις ροές ETF και τις ειδήσεις που προέρχονται από τα δεδομένα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ», ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας κρυπτονομισμάτων Amina σε ερευνητικό σημείωμα την Παρασκευή.

Τι είναι ο halving

Με απλά λόγια, το halving είναι μια αυτόματη μείωση κατά 50% στον αριθμό των bitcoin που εισέρχονται σε κυκλοφορία. Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι Παγκόσμιο Κύπελλο για τους πιστούς των crypto: συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και τα στοιχήματα είναι στα ύψη.

Κάθε πότε συμβαίνει;

Το χρονοδιάγραμμα κάθε halving είναι γραμμένο στον κώδικα του Bitcoin: συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια και μόλις αριθμός των συναλλαγών Bitcoin φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο.

Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το ποσοστό των συναλλαγών, επομένως είναι δύσκολο να προβλεφθεί μέχρι λίγες ώρες πριν θα συμβεί αυτό.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του bitcoin, υπήρξαν τρία προηγούμενα halvings:

Κατά το πρώτο μισό, τον Νοέμβριο του 2012, η ανταμοιβή για κάθε μπλοκ που εξορύσσεται μειώθηκε από 50 bitcoin σε 25 bitcoin.

Στη δεύτερη μείωση κατά το ήμισυ, τον Ιούλιο του 2016, η ανταμοιβή μειώθηκε και πάλι στα 12,5 bitcoin.

Τον Μάιο του 2020, η ανταμοιβή μειώθηκε και πάλι στο μισό, αυτή τη φορά στα 6,25 bitcoin ανά μπλοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News