Την εκτίμηση ότι το bitcoin θα διπλασιαστεί φέτος και θα σκαρφαλώσει στα 150.000 δολάρια έκανε ο διευθυντής hedge fund, Mark Yusko

«Βγείτε από το μηδέν», είπε ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Creek στο «Fast Money» του CNBC αυτή την εβδομάδα.

Αγορές: Ράλι 5ετίας στα παγκόσμια χρηματιστήρια – Υπεραποδίδει το ΧΑ

Ο Yusko πιστεύει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 1% έως 3% bitcoin στα χαρτοφυλάκιά τους. «Το Bitcoin είναι ο βασιλιάς. Είναι το κυρίαρχο token. Είναι μια καλύτερη μορφή χρυσού», είπε.

Από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Πέμπτης, bitcoin αυξήθηκε κατά περίπου 159% σε ετήσια βάση. Είχε ξεπεράσει το επίπεδο των 73.000 δολαρίων νωρίτερα τον Μάρτιο, αλλά διαπραγματευόταν γύρω στα 70.700 δολάρια το βράδυ της Πέμπτης.

« Νομίζω ότι μπορεί να ανέβει 10 φορές από εδώ εύκολα την επόμενη δεκαετία», πρόσθεσε ο Yusko.

Απαριθμεί τα κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο bitcoin, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο, ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη για το κρυπτονόμισμα. Ο Yusko αναμένει ότι η μείωση κατά το ήμισυ του bitcoin θα οδηγήσει σε σοκ προσφοράς που θα οδηγήσει σε άλλον έναν γύρο σημαντικών ουράνιων ανέμων για το εμβληματικό κρυπτονόμισμα.

Το halving, που μειώνει την ανταμοιβή εξόρυξης bitcoin στο μισό για να περιορίσει την προσφορά, αναμένεται στα τέλη Απριλίου.

«Η μεγάλη κίνηση γίνεται μετά το halving», είπε ο Yusko. «Ιστορικά, περίπου εννέα μήνες μετά το halving , οπότε κάποια στιγμή προς την Ημέρα των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα, βλέπουμε την κορύφωση της τιμής πριν από την επόμενη bear market».

Η εταιρεία του Yusko έχει επίσης επενδύσει στην πλατφόρμα διαδικτυακών συναλλαγών κρυπτογράφησης Coinbase. «Πιστεύουμε ότι μεγάλα πράγματα έρχονται για την Coinbase», είπε.

Οι μετοχές της Coinbase αυξήθηκαν σχεδόν κατά 321% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News