Έντονη μεταβλητότητα κυριαρχεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως καταφέρνει να κρατηθεί στη ζώνη των 1.380 μονάδων, απορροφώντας τα κύματα των πωλήσεων που βγαίνουν ανά διαστήματα σε επιλεγμένους τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 1.384,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 43,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.356,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,18% στις 1.171,68 μονάδες.

Μη χείρον βέλτιστον…

Για ακόμη μία φορά το ΧΑ έχει απέναντί του τον τραπεζικό πυλώνα, ο οποίος όχι μόνο δεν βοηθά στο να ξεπεραστεί η μεταβλητότητα αλλά και στην περίπτωση της Εθνικής και της Eurobank την τροφοδοτεί. Αντιθέτως, έχει σημαντικές στηρίξεις από τον μη τραπεζικό κλάδο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Cenergy και τη Βιοχάλκο να πρωταγωνιστούν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η σημερινή εικόνα της αγοράς δημιουργεί κάποιες προσδοκίες ότι πιθανόν το πτωτικό σκέλος βραχυπρόθεσμα έχει εξαντληθεί, αν και παραμένουν οι κίνδυνοι να ξαναδοκιμαστούν οι στηρίξεις όσο το διεθνές γεωπολιτικό μέτωπο είναι ρευστό. Ο γενικός δείκτης άλλωστε παραμένει εντός του καναλιού διαπραγμάτευσης των τελευταίων εβδομάδων, το οποίο θα «σπάσει» τη ζώνη των 1.420 – 1.430 μονάδων. Ήτοι μια απόσταση πάνω από 40 μονάδες, η οποία είναι «μεγάλη» εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας.

Και η διεθνής αβεβαιότητα δεν συνίσταται μόνο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στο γεγονός ότι οι Κεντρικές Τράπεζες κινούνται “μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης”, καθώς αφενός επιθυμούν να μειώσουν τα δανειστικά επιτόκια βάσης, αφετέρου ο πληθωρισμός συνεχίζει να “δαγκώνει”, αναβάλλοντας την ομαλοποίηση των νομισματικών συνθηκών. Ίσως όμως επί ευρωπαϊκού εδάφους να έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια απόφαση μείωσης επιτοκίου, σχετικά πιο σύντομα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest και η Cenergy σημειώνουν άλμα 3,65% και 3,31% αντίστοιχα, με τις Ελλάκτωρ, Λάμδα και Βιοχάλκο να σημειώνουν άνοδο άνω του 2%. Κέρδη 1,83% σημειώνει η ΔΕΗ και 1,09% τα ΕΛΧΑ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Aegean, Alpha Bank, Coca Cola και Τιτάν.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ χάνει 1,29% και επιστρέφει στα 13,80 ευρώ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Εθνική, Πειραιώς και Jumbo. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών