Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών ανήλθαν οι αναζητήσεις για τον όρο «Bitcoin Halving» στην Google, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε κατά το τελευταίο halving του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος τον Μάιο του 2020. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Google Trends , το οποίο χρησιμοποιεί μια κλίμακα 100 βαθμών για να προσδιορίσει τη σχετική δημοτικότητα των φράσεων κλειδιών, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ για τη διαδικασία αυτή που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Το ενδιαφέρον για τον όρο αυξάνεται σταθερά από τις αρχές του 2024, παράλληλα με το ενδιαφέρον αναζήτησης για τη λέξη “Bitcoin” (η οποία ωστόσο εξακολουθεί να είναι κάτω από το ανώτατο όριο του 2017 όσον αφορά το ενδιαφέρον αναζήτησης).

Η αύξηση του ενδιαφέροντος αυτόν τον μήνα είναι αξιοσημείωτη δεδομένου ότι το πρόσφατο ράλι του bitcoin (BTC) έχει σταματήσει, συμπεριλαμβανομένης της αναταραχής αυτή την εβδομάδα, που το είδε να πέφτει από ένα υψηλό περίπου 70.000 $ την περασμένη Παρασκευή σε 63.000 $ σήμερα.

Το ενδιαφέρον ανά χώρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιμέρους ανάλυση για τις αναζητήσεις του συγκεκριμένου όρου ανά χώρα.

Στη πρώτη θέση με βαθμολογία 100 στα 100 είναι η Νιγηρία, ακολουθεί η Ολλανδία με 88, η Ελβετία με 85, η Κύπρος με 81 και η Αυστρία με 74.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην 21η θέση με 37 βαθμούς.

Σε σύνολο 66 χωρών που περιλαμβάνονται στο Google Analytics  για τον συγκεκριμένο όρο, η Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλά σε ό,τι αφορά την αναζήτηση του Bitcoin Halving: βρίσκεται στην 41η θέση με 22 μονάδες, τόσες όσες έχει η Ιταλία, το Ισραήλ, η Γαλλία και η Πολωνία.

Τι είναι ο halving

Με απλά λόγια, το halving είναι μια αυτόματη μείωση κατά 50% στον αριθμό των bitcoin που εισέρχονται σε κυκλοφορία. Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι Παγκόσμιο Κύπελλο για τους πιστούς των crypto: συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και τα στοιχήματα είναι στα ύψη.

Κάθε πότε συμβαίνει;

Το χρονοδιάγραμμα κάθε halving είναι γραμμένο στον κώδικα του Bitcoin: συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια και μόλις αριθμός των συναλλαγών Bitcoin φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο.

Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το ποσοστό των συναλλαγών, επομένως είναι δύσκολο να προβλεφθεί μέχρι λίγες ώρες πριν θα συμβεί αυτό.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του bitcoin, υπήρξαν τρία προηγούμενα halvings:

Κατά το πρώτο μισό, τον Νοέμβριο του 2012, η ανταμοιβή για κάθε μπλοκ που εξορύσσεται μειώθηκε από 50 bitcoin σε 25 bitcoin.

Στη δεύτερη μείωση κατά το ήμισυ, τον Ιούλιο του 2016, η ανταμοιβή μειώθηκε και πάλι στα 12,5 bitcoin.

Τον Μάιο του 2020, η ανταμοιβή μειώθηκε και πάλι στο μισό, αυτή τη φορά στα 6,25 bitcoin ανά μπλοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News