Η Tesla μείωσε τις τιμές των οχημάτων Model Y, Model X και Model S, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά 2.000 δολάρια την Παρασκευή, ημέρες αφότου οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο έχασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων (EV) του Ίλον Μασκ μείωσε τις τιμές για την βασική της έκδοση Model Y στα 42.990 δολάρια, ενώ οι παραλλαγές μεγάλης εμβέλειας και απόδοσης κοστολογούνται τώρα στα 47.990 και 51.490 δολάρια αντίστοιχα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο Μάσκ ζητά το πράσινο φως για την αστρονομική αμοιβή των 56 δισ. δολαρίων

Η βασική έκδοση του Model S κοστίζει τώρα 72.990 δολάρια και η βελτιωμένη παραλλαγή του 87.990 δολάρια. Η βασική έκδοση Model X κοστίζει τώρα 77.990 δολάρια και η επόμενη έκδοση κοστίζει 92.900 δολάρια.

Η Tesla North America ανέφερε επίσης μέσω ανάρτησης στο X ότι θα τερματίσει τα οφέλη του προγράμματος παραπομπής σε όλες τις αγορές μετά τις 30 Απριλίου. Το πρόγραμμα παραπομπής επιτρέπει στους αγοραστές να λάβουν επιπλέον κίνητρα μέσω παραπομπών από υπάρχοντες πελάτες, μια στρατηγική που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες για την ενίσχυση των πωλήσεων.

Ο Μασκ ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και να ανακοινώσει τα σχέδιά του να εισέλθει στην αγορά της Νότιας Ασίας, ανέφερε το Reuters το Σάββατο.

Τη Δευτέρα το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο εσωτερικό σημείωμα, ότι η εταιρεία κατασκευής EV απολύει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Reuters ανέφερε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων είχε ακυρώσει ένα φθηνό αυτοκίνητο που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό, το οποίο αναμενόταν να κοστίσει 25.000 δολάρια, στο οποίο οι επενδυτές βασίζονταν στην ανάπτυξη της μαζικής αγοράς.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων της το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, καθώς οι μειώσεις τιμών απέτυχαν να τονώσουν τη ζήτηση.

Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή