Περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της σχεδιάζει να απολύσει η Tesla, όπως δείχνει ένα εσωτερικό σημείωμα που αποκάλυψε το Reuters. Η απόφαση αυτή όπως όλα δείχνουν σχετίζεται με την πτώση των πωλήσεων εν μέσω ενός εντεινόμενου πολέμου τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο είχε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2023, όπως προκύπτει από την τελευταία ετήσια έκθεσή της. Το σημείωμα της Tesla δεν ανέφερε πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Ίλον Μασκ: Στις 8 Αυγούστου το robotaxi της Tesla

«Καθώς προετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε κάθε πτυχή που σχετίζεται με μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», αναφέρει στο σημείωμα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια διεξοδική αναθεώρηση του οργανισμού και λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως», ανέφερε.

Βουτιά της μετοχής

Η μετοχή της Tesla καταγράφει πτώση κατά 2% μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της διοίκησης για μαζικές απολύσεις.

Οι προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται αφότου η Tesla ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων της το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερα χρόνια, καθώς οι προσφορές και εκπτώσεις τιμών απέτυχαν να τονώσουν τη ζήτηση.

Η Tesla, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου στις 23 Απριλίου, προετοιμάζεται για επιβράδυνση το 2024 μετά από χρόνια ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων άργησε να ανανεώσει τα παλιά μοντέλα της, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν μειώσει τη διάθεση των καταναλωτών για ακριβές αγορές, ενώ οι ανταγωνιστές στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, κυκλοφορούν φθηνότερα μοντέλα.

Το Reuters ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι η Tesla ακύρωσε την παραγωγή ενός προσιτού οικονομικά αυτοκινήτου που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό, στο οποίο οι επενδυτές βασίζονταν για τη μαζική ανάπτυξη της αγοράς.

Η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους της, τα οποία έχουν μειωθεί από επαναλαμβανόμενες μειώσεις τιμών. Κατέγραψε μεικτό περιθώριο κέρδους 17,6% το τέταρτο τρίμηνο, το χαμηλότερο εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Η Tesla είχε προηγουμένως απολύσει το 4% του εργατικού δυναμικού της στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους ως μέρος ενός κύκλου ελέγχου απόδοσης του προσωπικού της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green