Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα κέρδη μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να θέσουν σε δοκιμασία το ράλι της Wall Street που φαίνεται να έχει αρχίσει να «κουράζεται» στη σκιά της εξασθένησης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα κέρδη της Tesla, της Meta Platforms, της Alphabet και της Microsoft, εκ των  Magnificent 7 που εκτόξευσαν πέρσι τον S&P 500.

Και οι 4 κολοσσοί που θα κάνουν ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης αφενός της δεσπόζουσας θέσης τους στον κλάδο της τεχνολογίας, αφετέρου της βαρύτητάς τους σε δείκτες αναφορά όπως ο S&P 500.

Wall Street: Βυθίστηκε ο Nasdaq, τριγμοί σε Nvidia και Netflix

Αν και το ράλι της αγοράς διατηρήθηκε φέτος, οι μετοχές των megacap παραμένουν βασικό στοιχείο του χαρτοφυλακίου, με τους διαχειριστές κεφαλαίων στην πιο πρόσφατη έρευνα της BofA Global Research να τις χαρακτηρίζουν για άλλη μια φορά τον «πιο πολυσύχναστο» κλάδο.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα αποτελέσματά τους θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις αγορές, ιδίως αυτήν τη φορά: Ο S&P 500 υποχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες, χάνοντας σχεδόν το μισό από την άνοδό του σε ετήσια βάση, καθώς ο πιο επίμονος  από το αναμενόμενο πληθωρισμός περιορίζει τις προοπτικές να μειώσει φέτος τα επιτόκια η Fed. Ταυτόχρονα, οι αναλυτές επισημαίνουν το γεγονός ότι πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων πιέζουν τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Ενδεχόμενα απογοητευτικά κέρδη από τις βαριές μετοχές της αγοράς θα μπορούσαν να δώσουν στους επενδυτές λιγότερους λόγους να τις διατηρούν.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης στην δημοσίευση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που αναμένεται την επόμενη Παρασκευή, καθώς είναι ένα κρίσιμο δεδομένο για την εκτίμηση της πορείας του πληθωρισμού, που θα πάρει υπόψη η Fed στη συνεδρίασή της στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου.

Δεν είναι το 2023

Η απόδοση των μετοχών των megacaps έχει αποκλίνει το 2024 από την περσινή μεγαλειώδη πορεία που κατέγραψαν.

Η Tesla, η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα την Τρίτη, είδε τη μετοχή της να πέφτει περίπου 40% το 2024 εν μέσω ανησυχιών για τα ηλεκτρικά οχήματά της.

Η Meta Platforms, της οποίας μετοχή έχει εκτοξευτεί πάνω από 40% το 2024, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις την Τετάρτη, ενώ η Alphabet και η Microsoft, οι οποίες σημειώνουν κέρδη περίπου 12% και 7,5% αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Από τους έτερους κολοσσούς, η Apple και η Amazon αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, ενώ η Nvidia η μετοχή της οποίας έχει εκτιναχθεί στα ύψη φέτος (+70%) ανακοινώνει αποτελέσματα στις 22 Μαΐου.

Έξι από τις επτά, εξαιρουμένης της Tesla, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση συνολικών κερδών 42,1% το πρώτο τρίμηνο, δήλωσαν οι αναλυτές στρατηγικής της UBS στις 8 Απριλίου.

Πέρα από τις megacaps, περισσότερες από 300 εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να υποβάλουν έκθεση κερδών τις επόμενες δύο εβδομάδες. Τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 9% για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, με πρόσθετη πίεση στα αποτελέσματα για τη στήριξη των συνολικών αποτιμήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές