Ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχτηκε σήμερα ο Nasdaq, με την πτώση σε Nvidia και Netflix να οδηγεί τον δείκτη της τεχνολογίας στην έκτη συνεχόμενη πτώση του, την ώρα μάλιστα που ο Dow Jones κατάφερε να διαφοροποιηθεί θετικά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,56% στις 37.986 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,88% στις 4.967 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,05% στις 15.282 μονάδες.

Wall Street: Στις συμπληγάδες των επιτοκίων και της Μέσης Ανατολής

Ο S&P 500 έκλεισε τη χειρότερη εβδομάδα του σε σχεδόν έξι μήνες, ενώ έκλεισε έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Στο πενθήμερο κατέγραψε απώλειες 3% και έχασε τις 5.000 μονάδες, ενώ ο Dow Jones έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 5,5%.

Και σήμερα, η εστίαση ήταν στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή του Netflix έχασε πάνω από 8% ακόμη και μετά την αύξηση των τριμηνιαίων κερδών, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αναφέρει πλέον συνδρομές επί πληρωμή από το 2025.

Απώλειες πάνω από 9% σημείωσε και η Nvidia, ενώ η Super Micro Computer, επίσης στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, βυθίστηκε κατά 20%. Η τελευταία μάλιστα δεν έχει ανακάμψει από όταν ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου χρήσης της θα δημοσιοποιηθούν στις 30 Απριλίου, αλλά δεν έδωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα όπως έκανε τις προηγούμενες φορές.

Την ίδια ώρα, προφανώς και η Wall Street παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε μια περιορισμένη άμεση στρατιωτική επίθεση σε ιρανικό έδαφος νωρίς το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας αναταράξεις, με άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού. Ειδικά οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν για λίγο περισσότερο από 3% στις πρωινές συναλλαγές της Ασίας, αλλά έκτοτε έχασαν τα κέρδη, καταγράφοντας τώρα με ελαφρά πτώση.

Η εικόνα της αγοράς όμως τις τελευταίες ημέρες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές στις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων σύντομα. Οι οικονομολόγοι βλέπουν τώρα τη Fed να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο για να μειώσει τα επιτόκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξουν καν μειώσεις φέτος.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari, ο οποίος δεν ψηφίζει αποφάσεις για τα επιτόκια φέτος, είπε στο Fox News την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι υπομονετική όσο χρειάζεται για να μειώσει τα επιτόκια και η πρώτη κίνηση μπορεί να μην πραγματοποιηθεί μέχρι το 2025.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία του χρηματιστηρίου αυτή τη στιγμή είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος επιταχύνεται εκ νέου και παγώνει την ιδέα οποιασδήποτε μείωσης επιτοκίων το 2024», σχολίασε ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων στην Landsberg Bennett Private Wealth Management.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]