Με σημαντικά κέρδη αρχίζουν τη νέα εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες δείχνουν να ξεπερνούν τους φόβους για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ τα «στοιχήματα» για την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο αυξάνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,11% στις 7.983 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,64% στις 17.850 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,48% στις 8.061 μονάδες.

Θετικά στις αγορές λειτουργεί και το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, λόγω της εκ νέου εστίασης στα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, καθώς το Ισραήλ και το Ιράν υποβάθμισαν τους κινδύνους κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή μετά το φαινομενικά μικρό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχωρούν 67 σεντς, ή 0,77%, στα 86,62 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) για τον Μάιο, που λήγει τη Δευτέρα, υποχωρεί κατά 63 σεντς, ή 0,76%, στα 82,51 δολάρια το βαρέλι. Το πιο ενεργό συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου υποχωρεί 64 σεντς στα 81,58 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές του αργού Brent δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την αρχική τους άνοδο, με τις προσδοκίες να τείνουν στο ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μπορεί να εξαλειφθούν λόγω της εξημερωμένης απάντησης του Ιράν», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG.

Στο μεταξύ σήμερα οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ και τη μηνιαία έκθεση της Deutsche Bundesbank (Buba).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές