Εν αναμονή των κρίσιμων αποτελεσμάτων από τα μεγάλα “ονόματα” του τεχνολογικού κλάδου αυτήν την εβδομάδα βρίσκεται σήμερα η Wall Street, η οποία παράλληλα προσπαθεί να ανακάμψει από τις δύσκολες συνεδριάσεις που προηγήθηκαν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,27% στις 38.087 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,37% στις 4.985 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,62% στις 15.378 μονάδες.

Η αμερικανική αγορά ανοίγει σήμερα μια δυνητικά κρίσιμη εβδομάδα για τα αποτελέσματα, με έμφαση στις εταιρείες τεχνολογίας Magnificent Seven. Εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Tesla, της Meta Platforms, της American Airlines, της Microsoft και της Alphabet αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Στο επίκεντρο όμως είναι ήδη η Tesla, η οποία σήμερα υποχωρεί κατά 3%, καθώς ανακοίνωσε μείωση στις τιμές των αυτοκινήτων παγκοσμίως αφού οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία μείωσε την τιμή εκκίνησης του Model 3 της στην Κίνα στα 231.900 γιουάν (32.000 δολάρια). Στη Γερμανία η τιμή του Model 3 μειώθηκε επίσης στα 40.990 ευρώ από 42.990 ευρώ, όπου η τιμή ήταν από τον Φεβρουάριο.

Επίσης, οι προσαρμογές μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό συνεχίζονται, καθώς έχουν μειώσει τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια αρκετές φορές μέσα στο έτος.

«Οι μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες της Wall Street που προηγήθηκαν έδειξαν ότι οι επενδυτές ξυπνούν επιτέλους στην πραγματικότητα του σεναρίου των επιτοκίων που αρνήθηκαν να πιστέψουν», σχολίασε ο Rick Bensignor της Bensignor Investment Strategies.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν κάποιες δυνητικά μεγαλύτερες ειδήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, με το ΑΕΠ να αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή το Υπουργείο Εμπορίου θα αναφέρει στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο. Ο δείκτης PCE είναι ο προτιμώμενος μετρητής πληθωρισμού της Fed, η οποία συνεδριάζει από τις 30 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]